DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
34°C

48. EBES Konferansı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Başladı

48. EBES Konferansı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Başladı
04.07.2024
A+
A-

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 40 ülkeden 350’den fazla akademisyenin katıldığı, iş ve ekonomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan 48. EBES Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 40 ülkeden 350’den fazla akademisyenin katıldığı, iş ve ekonomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan 48. EBES Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayan ve üç gün sürecek olan konferansta, kalkınmadan dijital pazarlamaya kadar birçok önemli konu masaya yatırılacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 48’incisi düzenlenen EBES (Eurasia Business and Economics Society – Avrasya İş ve Ekonomi Topluluğu) konferansına ev sahipliği yapıyor. 4-5-6 Temmuz’da Üniversitenin Sütlüce yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansa, 40 farklı ülkeden 350’nin üzerinde akademisyen katılıyor ve 147 makale sunuluyor. Katılımcıların yüzde 98’inin yabancı akademisyenlerden oluştuğu konferans, ilk iki gün yüz yüze, üçüncü gün ise çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Konferansın açılış konuşmalarını EBES ve GLO (Global Labor Organization – Küresel İşçi Örgütü) Başkanı Klaus F. Zimmerman, EBES Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Avşar, açış konuşmasında bu değerli konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Konferans boyunca özellikle ekonomik ve sosyal alanda yüz yüze geldiğimiz ve gelecekte karşılaşabileceğimiz zorluk ve fırsatların masaya yatırılarak, dünyanın farklı ülkelerinden akademik ve profesyonel deneyimlerin paylaşılacak olması son derece anlamlı ve önemli.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Avşar “Çünkü günümüz gelişmeleri sadece ulusal sınırlar içinde ele alınıp çözüm bulunabilecek sorunlar olmanın çok ötesine geçti ve uluslararası bir mahiyet kazandı. Bu bağlamda konferansın bu küresel, insanların ortak sorunu haline gelen konulara ışık tutacağına gönülden inanıyorum.” dedi.

Yılda 4 kez düzenlenen konferansın konuları arasında kalkınma, büyüme gibi geleneksel temaların yanı sıra yeşil ekonomi, çevresel etkiler, yenilik ekonomisi, girişimcilik ve dijital pazarlama gibi küresel ekonomi gündemi de tartışılacak. Ayrıca, Klaus F. Zimmerman’ın yanı sıra Georgetown Üniversitesi’nden John Rust, RMIT Üniversitesi’nden Jonathan Batten, Thessaly Üniversitesi’nden Christos Kollias, Torino Üniversitesi’nden Cristiano Antonelli gibi dünyaca ünlü akademisyenler de konferansa katılıyor.

EBES NEDİR?

EBES, 2008 yılında kurulan uluslararası bir organizasyon olup, iş ve ekonomi alanında araştırma, eğitim ve profesyonel gelişimi teşvik etmeyi amaçlar. EBES, düzenlediği konferanslarla akademisyenler ve profesyoneller arasında bilgi paylaşımını ve iş birliğini teşvik eder. Bu konferanslar, katılımcılara araştırmalarını sunma, yeni fikirler edinme ve uluslararası iş ağlarını genişletme fırsatı sunar.

EBES’in odak noktası Avrasya bölgesi olsa da üye tabanı tüm dünyayı kapsamaktadır. EBES üyeleri akademik veya devlet kurumlarında, ayrıca sanayi ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda istihdam edilir ve çeşitli öğretim, araştırma ve tanıtım faaliyetlerinde bulunur. Üyelerin çoğunluğu öncelikle ekonomi ve işletme alanında üniversite ve kolej profesörleri olsa da EBES, çok kültürlü geçmişlere sahip çeşitli disiplinlerdeki akademi, iş, hükümet ve danışmanlık gruplarından yaklaşık 2 bin 500 üyeye sahiptir.