DOLAR
32,4500
EURO
34,6460
ALTIN
2.392,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
21°C

50 BİN ÇOCUĞA TOPLAMDA 50 MİLYON TL EĞİTİM DESTEK ÇEKİ

50 BİN ÇOCUĞA TOPLAMDA 50 MİLYON TL EĞİTİM DESTEK ÇEKİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 50 bin çocuğa dağıtılacak, toplam 50 milyon TL’lik ‘Eğitim Sosyal Destek Çeki’ projesinin tanıtım toplantısı, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit ve bir çok esnaf katıldı.

Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, toplantıda bir sürpriz yaparak 50 öğrenciye 300.000₺ değerinde burs vereceğini açıkladı.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit, “Ülkemizin geleceği olan çocukların kalem kitap ve bir çok ürüne ihtiyacı var. Büyükşehir belediyemiz esnaflarımıza da destek çıkacak bir proje hazırladı. Temennimiz bu projelerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi. Ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçen birbirimize vatandaşımıza destek olmak zorundayız.” diye konuştu.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu öğrenciye desteğin devam edeceğini vurgulayarak ,”50 bin öğrencimizin yararlanacağı bu projeden mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu projenin öğrencilerimiz için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Biz yetişkinler bazı şeylerden mahrum olabiliriz. Ulaşamayabiliriz. Ama çocuklarımızın ulaşamaması büyük bir tehlikedir. Öğrencilerimizin yaklaşık %10’u adına teşekkür ediyorum. Bu proje her zaman ayakkabısı delinen, çantası yıpranan öğrencilerimize destek vermeye devam edecek.” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

İhtiyaç sahiplerine destek çıkmanın önemini de vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye söylediği bir söz vardır “insanı yaşat ki devlet yaşasın” Şimdi artık giderlerimiz çok fazla ihtiyaçlarımız çok fazla. Ben kırtasiyede de çalışmış özelliklerle sezonlarda ciddi paralar kazanmış biriyim. O zamanlarda İstanbul’da şurada burada kitap aradığımız günleri unutmadım. Allah razı olsun devletimiz her eve kitap ulaştırıyor şu an. Ama bu yerelde de ihtiyaç sahiplerine destek çıkmak hepimizin görevidir.” diye konuştu.

Başkan Aktaş, “50.000 çek dağıtacağız. Eve gidiyorsunuz bakıyorsunuz her şey dört dörtlük gibi. Ama adam iflas etmiş çeki patlamış inanın ekmeğe muhtaç. Ben şunu özellikle söylüyorum, sağa sola anlatmak yerine idareye gidin söyleyin biz en doğru şekilde halledelim. Ben cebime bir tane bursla ilgili not almam. Çünkü bunlar bir kritere göre hesaplanıyor. Adaletle davranıyoruz.” dedi.

“ENFLASYONLA BAŞA ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasına, “Tarihi işler yapıyoruz. Yollar köprüler… yıllar sonra bunu kullanmaya başlayınca gerekliliğini anlayacaksınız. Balıklıdere köprüsünü mütevazi bir açılışla hizmete sunduk. Bursa’yı dönüştürmek, standartlarını arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim gönüllere dokunmamız lazım. Pandemi zamanında büyük bir çalışma vardı. Faturaları ödedik, erzak dağıttık. Bunu belediye ile birlikte ortaklaşa yapalım. Esnafımızı üzmeyelim ve ne olur yardımı göze sokarak yapmayalım. Pandemi süreci ekonomiyi olumsuz etkiledi. 1 ay önce Japonya’daydım. Vallahi orada da ekonomik sıkıntı var. Hiç moral bozmaya gerek yok. Enflasyon ile yaşadığımız sıkıntıyı Almanya da dahil Amerika’da dahil herkes yaşıyor. Ama biz sosyal anlayışımızı hiç bir zaman değiştirmeyeceğiz.” diyerek devam etti.

‘Bakkal Amca’ projesine de değinen Başkan Aktaş, “Tabi bunları farklı projelerle ortaya koyacağız. Karton altı projesinden yüzlerce kişi yararlandı. Biliyorsunuz 16 plakası bizim için çok önemli. Sünnet şölenlerimiz var. 10 eylülde binden farklı çocuğumuzu sünnet edeceğiz. Aşevlerimiz devam ediyor. Bayram kıyafeti desteğinden 70 bin çocuğumuz istifade etti. Bakkal amca projemiz devam ediyor. Naçizane tavsiyem geleni kıyafetiyle duruşuyla ırkıyla yargılamayın. İnsan insandır. Biz 1000₺lik çek vermişiz ancak adam geliyor 2500₺lik alışveriş yapıyor. O bin TL’yi de esnafımız cebinden veriyor. Allah razı olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.