DOLAR
34,2707
EURO
37,0475
ALTIN
2.994,08
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İnegöl’de meslek lisesi öğrencileri ucuz ekmek üretecek

İnegöl’de meslek lisesi öğrencileri ucuz ekmek üretecek

İnegöl’de meslek lisesi öğrencileri, okulda kurulan fırında somun ekmek üretecek.

İnegöl Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan fırın, hem öğrencilerin eğitim almasına hem de vatandaşların daha ucuz ekmek almasına imkan sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde 81 fırın projesi kapsamında İnegöl’de de Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir fırın kuruldu. İnegöl Belediyesi’nin de katkılarıyla kurulan fırında, günlük 1000 adet somun ekmek üretilecek.

Fırının açılışı, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve Kaymakam Eren Arslan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu fırın, hem öğrencilerimizin eğitim almasına hem de vatandaşlarımızın daha ucuz ekmek almasına imkan sağlayacak. Öğrencilerimiz burada uygulamalı olarak ekmek üretimi konusunda eğitim alacak. Üretilecek ekmekler, taşımalı eğitimle okullarında yemek yiyen öğrencilere ve vatandaşlara uygun fiyata satılacak” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da, “Mesleki eğitime önem veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, buralarda destek veren hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Eren Arslan ise, “Bu uygulama iki açıdan çok önemli. Birincisi; burada eğitim alan öğrencilerimiz uygulamalı şekilde kaliteli bir eğitim almış olacaklar. İkincisi de burada üretilen ekmeklerimizi taşımalı eğitimle okullarında yemek yiyen 1200 öğrencilerimize taşıyoruz” dedi.

ETİKETLER: