DOLAR
32,3645
EURO
34,6827
ALTIN
2.395,64
BIST
10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
21°C

İnegöl’de YKS Motivasyon Semineri Düzenlendi

İnegöl’de YKS Motivasyon Semineri Düzenlendi

İnegöl Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Motivasyon Fırtınası” semineri, YKS’ye girecek 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. Yazar Dr. Faruk Öndağ’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, öğrencilere sınav motivasyonu ve kaygı yönetimi konularında bilgiler verildi.

Seminerin ilk gününde Belediye Başkanı Alper Taban ve Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Zengin de öğrencilere hitap etti. Taban, öğrencilere hem sınavlarda hem yaşamlarında başarılar diledi. Zengin ise, Belediye Başkanı Alper Taban’a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Dr. Faruk Öndağ ise, seminerde öğrencilere sınav motivasyonunun önemini anlattı. Öndağ, öğrencilere sınav motivasyonunu arttırmak için öncelikle hedeflerini netleştirmeleri gerektiğini söyledi. Öndağ, hedefleri netleştiren öğrencilerin, motivasyonlarını kaybetmeden çalışmalarını sürdürebileceklerini vurguladı.

Öndağ, öğrencilere sınav kaygılarını azaltmak için de bazı önerilerde bulundu. Öndağ, öğrencilere sınav kaygısının normal bir duygu olduğunu ancak bu kaygıyı kontrol altına almak için bazı teknikler kullanabileceklerini söyledi. Öndağ, öğrencilere derin nefes alma, gevşeme teknikleri ve olumlu düşünme gibi teknikleri kullanmalarını tavsiye etti.

Seminerin sonunda öğrencilere motivasyon artırıcı kitaplar ve çeşitli hediyeler verildi.