DOLAR 37,9772 EURO 41,6773 STERLİN 49,0053 GRAM ALTIN 3.708,46 BIST 100 9.379,83 BITCOIN $83.690
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

AHEF YAŞAMINI YİTİREN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINI UNUTMADI

Sağlık çalışanları salgınının başından bu yana canla başla salgınla mücadele ediyor. Ne yazık ki bugüne kadar 8 bin sağlık çalışanı hastalığa yakalandı ve 160’ı hayatını kaybetti. Sağlık çalışanla

Giriş: 02.12.2020 14:05
Paylaş
AHEF YAŞAMINI YİTİREN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINI UNUTMADI

Sağlık çalışanları salgınının başından bu yana canla başla salgınla mücadele ediyor. Ne yazık ki bugüne kadar 8 bin sağlık çalışanı hastalığa yakalandı ve 160’ı hayatını kaybetti.

Sağlık çalışanları topluma göre 7 kattan fazla Covid-19’ a yakalandı ve o oranda daha fazla kayıp gerçekleşti. AHEF, salgının ilk gününden bu yana gerek basın yoluyla gerekse de TBMM’de sağlık komisyonu üyelerine ulaşarak, Bakanlığa yaptığı girişimlerde vefat eden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için başvurularda, açıklamalarda bulundu.

AHEF 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, Bakanlık yetkililerinin bu girişimleri görmezden geldiğine ve halen de bu konuda bir düzenleme yapılmadığına dikkat çekti. AHEF olarak vefat eden sağlık çalışanlarının salgında canlarını hiçe sayarak verdikleri mücadeleyi her zaman minnetle anacaklarını söyleyerek arkadaşlarını şehit saydıklarını sürekli hatırlatacaklarını belirtti.

Dr. Eryazğan, “bu noktada vefat eden meslektaşlarımızın çocuklarına sahip çıkmayı da bir borç biliriz. KAHEV’in ‘Emanetiniz Emanetimizdir’ projesini AHEF olarak sonuna kadar destekliyor ve sahadaki 28 bin aile hekimine çağrıda bulunuyoruz. Tüm meslektaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Covid-19 nedeniyle vefat etmiş tüm sağlık çalışanlarının çocuklarının eğitim bursları için:

Banka Adı: QNB Finans Bank

Alıcı Adı: Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı

IBAN İÇİN: http://www.kahev.org/

HESAP NUMARASINA “EMANETİNİZ EMANETİMİZDİR” AÇIKLAMASIYLA DESTEK VEREBİLİRSİNİZ

Yorumlar

Haber Arama