DOLAR
32,5348
EURO
34,9545
ALTIN
2.437,87
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
34°C
Bursa
34°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
32°C

AKEL çalışanlarına temel ilk yardım eğitimi verildi

A+
A-

Sunduğu sağlık hizmetinin yanı sıra, hayata geçirdiği projelerle birlikte kalitesiyle de adından söz ettiren Bursa’nın öncü sağlık kuruluşlarından Özel Medicabil Sağlık Grubu, sosyal sorumluluk çalışmalarına da aksatmadan devam ediyor.

Hayat kurtaracak ilk yardım tüyoları verildi

Özel Medicabil Sağlık Grubu Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, her yıl eylül ayının 2. cumartesi günü etkinliklerin gerçekleştirildiği ve bu sene 10 Eylül tarihine denk gelen Dünya İlk yardım Günü öncesi Kestel OSB’de üretim yapan Akel Tekstil çalışanlarına temel ilk yardım bilgilerini paylaştı.

Akel Tekstil çalışanlarına yönelik bilgi paylaşımında konuşan ve maket üzerinde uygulama gösteren Prof. Dr. Yılmazlar, “İlk yardım, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, kalp ve solunumun durmasında bu ilk yardım eğitimi almış herkesin tıbbi yardım sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç kullanmaksızın iki el ve on parmakla yapılan ilaçsız uygulamalardır” dedi.

İlk yardım pratikleri yapıldı

İlk yardımda yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamanın, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemenin ve iyileştirmeyi kolaylaştırmanın hedeflendiğini belirtirken uygulamaya yönelik örnekler de verdi. Akel Tekstil çalışanları, Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’ın bilgilendirmesinden sonra elle maket üzerinde kalp masajı başta olmak üzere, bilinç değerlendirme ve solunum yolunu değerlendirme gibi temel ilk yardıma yönelik pratikler yaptılar.