DOLAR
32,3099
EURO
34,8079
ALTIN
2.403,72
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Almanya’ya vize randevusunda ‘kronolojik sıra’ düzenlemesi

Almanya’nın Türkiye’deki temsilcilikleri için vize randevu alma sisteminin duyurusu yapıldı. Bundan böyle kayıt düzenlenecekten sonra randevular kronolojik sıra ile verilecektir.

Almanya’ya vize randevusunda ‘kronolojik sıra’ düzenlemesi
A+
A-

Almanya, Türkiye’den yapılan vize başvurularında sistem değişikliklerine gidildiğini duyurdu.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği resmi X hesabından yayınlanan ilgili mesajda, Türkiye’deki dış temsilciliklerde, 5 Mart itibarıyla vize için randevu alma sisteminin değiştirildiği ve bundan böyle başvuru randevuları için bekleme listesi uygulamasına geçildiği duyurulduğu duyuruldu.

Yeni sistemle randevular, kayıt oluşturulduktan sonra kronolojik sıra ile verilecektir. Büyükelçilik, mesajında bu yeni uygulama ile “çok uzun süren boş randevu arama ihtiyaçlarının ortadan kalkmış olduğunu” ifade etti:

Bir arada, Almanya’nın da olduğu çok Avrupa’nın pek çok Schengen vizesi almak amacıyla başvuruda bulunan çok sayıda kişi, randevu alabilmek için çok uzun süre beklemekten muzdarip olduğu ve yaşadığı yoğunluğun yanında vize randevularının karaborsaya düştüğünü ileri sürüyordu.

İKİ AŞAMALI BAŞVURU SİSTEMİ

Yeni sistemde, vize başvurusunda bulunmak için ilk olarak Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinin internet sayfasında kayıt yaptırmanız gerekecek. Söz konusu kayıt yapıldıktan sonra temsilcilikler, vize talebinde bulunan kişinin kronolojik randevusu verilecek.

Randevunun ardından yaşanan süreç ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Başvurular, günün dek olduğu gibi, Almanya’nın hizmet sağlayıcısı iDATA üzerinden devam edecek. Randevu bekleme listesine kayıt için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. iDATA tarafından gönderilecek e-postadaki randevu tarihlerinin onaylanması durumunda, 48 saat içinde hizmet ücretinin kapasitesi gerekecek.