Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Münih’te Kadınlar İçin Bilgi Borsası

Münih’te her yıl geleneksel hale gelen Kadınlar İçin Bilgi Borsası bu sene de büyük ilgi gördü.

Münih’te Kadınlar İçin Bilgi Borsası
A+
A-


Tevfik ŞENDÖL-Aynur Ünal / MÜNİH

Marienplatz’daki eski belediye binasında düzenlenen etkinliğe 69 kurum katılarak kendini tanıtma ve çok sayıda kadını imkanlar hakkında bilgilendirme imkanı buldu.

Açılış konuşmasını Münih’in üçüncü Belediye Başkanı Verena Dietl yaptı. Dietl, konuşmasında kadınların yaşadığı eşitsizlikleri ve bu eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için yapılan çalışmaları vurguladı. Konuşmacılar arasında Migrationsbeirat’tan Dimitrina Lang da yer aldı. Lang, göçmen kadınların karşılaştığı zorluklar ve bu zorlukları aşmak için neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe AEV Derneği’ni temsilen Başkan Yardımcısı Sema Berthold ve Yönetimden Süheyla Topdelen de katıldı. Berthold ve Topdelen, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler ve dernekle ilgilenenlerin sorularını cevapladılar.

Bilgi borsası katılımcı kadınlar tarafından da oldukça beğenildi. Birçok kadın, bilgi borsası sayesinde yeni imkanlar hakkında bilgi edindiklerini ve yeni ilişkiler kurduklarını ifade etti.