DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Alper Taban yönetiminde İnegöl değer kazandı

Alper Taban yönetiminde İnegöl değer kazandı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesinin ardından geride kalan 5 yılda, şehrin her noktasında değer katan projeler hayata geçirildi. Şehir merkezinde ve kırsalda yapılan yatırımlarla İnegöl, modern bir kent olma yolunda ilerliyor.

Tek merkezli yapıdan çok merkezli kente

İnegöl, yapılan projelerle tek merkezli şehir hüviyetinden çok merkezli kent olgusuna evrildi. Şehrin merkezinde Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı ile Merkez Park gibi projeler hayata geçirilirken, Mesudiye, Alanyurt ve Yeni İnegöl bölgelerinde de önemli yatırımlar yapıldı. Mesudiye’de Kanal İnegöl, Alanyurt’ta Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi ve Hamzabey Barajı lokasyonunda yükselen Ada Park, Yeni İnegöl’de ise toplu konut projeleri ve TOKİ tesisleri gibi projeler şehrin değerine değer kattı.

Kırsal bölgelerde de yatırımlar hızlandı

Dönem başında yapılan planlamada merkezde yeni bir kent inşa edilirken, kırsalın da merkezin konforuna erişmesi adına yatırımlar listeye eklendi. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi kırsal mahallelerde; 22 Mahalle Konağı inşa etti, 20 kırsal mahallenin meydanını yeniledi, 95 mahallede 450 km parke taş uygulamasıyla yollara konfor getirdi ve 22 kırsal mahalleyi doğalgaza kavuşturdu.

Turizme de katkı sağlandı

İnegöl Belediyesi şehirleşmeyle birlikte turizm alanında da ciddi yatırımlar yaptı. Oylat Kaplıcaları’nın değerini sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle destekleyerek turizm şehri olma noktasında ilerleyen İnegöl’de, yapılan çalışmalar bölgedeki mahallelerin değerini de arttırdı. Turgut Alp Türbesi restorasyonu ile Oylat bölgesi ziyaretçi akınına uğrarken, Fevziye Kanyonu’nun turizme kazandırılması için de çalışmalar devam ediyor.

Başkan Taban: “Hedefimize ulaştık”

İnegöl’ü doğru planlama ve doğru adımlarla en iyi şekilde geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, şehre değer katan bu çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bizler İnegöl’ümüz adına söyleyecek sözümüz, hayallerimiz, hedeflerimiz olduğu için bu yola çıktık. Geldiğimiz noktada verdiğimiz sözleri tutmuş olmak, projelerimizin hayata geçmiş olması ve bu projelerin şehrimize, bulunduğu lokasyonlara değer katması en büyük mutluluğumuz. Eğer atılmış ok hedefe erişirse, yayı gererken harcadığınız güç ve alnınızdan akan ter daha bir anlamlı oluyor. Ne mutlu ki bugün şehrimizde verilen ilanlarda; Kanal İnegöl manzaralı, güvenli park, koruluk manzarası veya mahalle otoparkı yakınındaki daireleri görüyoruz. Bu da amacımıza ulaştığımızın, şehrimize ve bu şehirde yaşayan vatandaşlarımıza değer kattığımızın en önemli göstergesi. Dönemimiz başından bu yana İnegöl merkez ve kırsalda toplam 116 farklı lokasyona dokunmuş, orada bir iz bırakmışız. Çok şükür elimizin erişmediği, izimizin olmadığı bir sokağımız yok. Bunda bizlerin yönlendirmesi kadar; çalışma arkadaşlarımızın emeği, meclis üyelerimizin sahiplenmesi, partimizin her bir kademesindeki dava arkadaşlarımızın tespitleri, vatandaşlarımızın bildirimleri de kıymetli. Hep birlikte bu tabloyu ortaya çıkardık. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.”