Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl’de süs tavuklarına ve koçlara yoğun ilgi

İnegöl’de süs tavuklarına ve koçlara yoğun ilgi

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivali kapsamında Damızlık Koç Yarışması ve Büyük Süs Tavukları Mezatı gerçekleştirildi.

Cuma günü başlayan ve 3 gün süren etkinlik, yurt içi ve yurt dışından birçok misafiri ağırladı. Bu etkinlik, ülkenin en büyük Küçükbaş Hayvancılık Festivali olan İnegöl Kıvırcığı’na ev sahipliği yaptı. Festival, bölgeye özgü kıvırcık koyun türünün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişimini desteklemeyi hedeflemektedir. Etkinliğe 55 firma, 80 yetiştirici ve 250 adet kafesli tavuk yetiştiricisi katılım gösterdi.

KOÇLAR PODYUMDA YERİNİ ALDI

Festivalin ilk günü, çeşitli seminerler ve tarım-hayvancılık alanında tanınmış isimlerin katıldığı yarışmaların gerçekleştirildiği bir program ile başladı. İkinci gün ise yine seminerlerle başlayan Küçükbaş Hayvancılık Festivali, öğleden sonra Damızlık Koç Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Bu yarışmada, İnegöl Kıvırcığından Fransa menşeli İle De France ırkına kadar çeşitli ırklardaki koçlar mücadele etti. Yarışma, büyük bir heyecana sahne oldu ve hem koçlar hem de sahipleri maharetlerini sergiledi.

Yarışma 10 ayrı kategoride düzenlendi ve her bir kategoride farklı ırklardan koçlar yarıştı. Bu yarışma sonucunda, jüri değerlendirmesiyle birlikte 10 farklı ırktan koçlar 1., 2. ve 3. derecelerle ödüllendirildi. Bu ödüller, katılımcıların emeklerinin ve yeteneklerinin takdir edildiği bir şekilde verildi.

Bu yarışma etkinliği, festivalin çeşitli yönlerini vurgulamakta ve hayvancılık sektöründe çiftçilerin becerilerini sergileyebilecekleri bir platform sağlamaktadır. Ayrıca, çeşitli ırkların tanıtımını yaparak hayvancılık alanında çeşitliliği desteklemekte ve sektöre ilgi duyan kişilere farklı ırklar hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor.

SÜS TAVUKLARI’NA YOĞUN İLGİ

Ulusal Yerli Tavuk Irkları Gösterisi ve akabinde Büyük Süs Tavukları Mezatı ile devam etti. İlgiyle takip edilen festivalde, süs tavukları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“KIVIRCIK IRKININ YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ”

Damızlık Koç Yarışmasını Belediye Başkanı Alper Taban da alanda takip etti. Başkan Taban, “İnegöl’ümüzde İnegöl Kıvırcığımız var. Biz bu ırkın devam etmesini ve yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bununla beraber bu organizasyon sayesinde diğer ırkları da tanımış oluyoruz. Pek çok farklı ırk şu anda şehrimizde. Üreticilerimiz onları gözlemliyor. Merakı olanlar bu ırkları kendileri de yetiştirmek isteyebilirler. Sektöre karınca kararınca katkı koymak adına bu organizasyonu yapıyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.