DOLAR
32,4025
EURO
34,7618
ALTIN
2.399,40
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Altında alım fırsatı var, İslam Memiş açıkladı

Altında alım fırsatı var, İslam Memiş açıkladı
A+
A-

İslam Memiş, ekim ayı için altın ve gümüşte alım fırsatı olduğunu belirterek, “Borç isteyenlere dikkat edin” uyarısında bulundu.

Altın ve emtia piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekim ayı için kritik tahminler paylaştı. Memiş, ons altın ve gram altın için alım fırsatı olduğunu belirterek, borç isteyenlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ons altın 1906 dolar, gram altın 1670 lira

Memiş, ons altının 1906 dolar seviyesinde olduğunu belirterek, “Yükseliş trendi henüz gelmedi. Dolar endeksi yükseldiği için altın ve gümüş gibi emtialar geriledi. 1890 destek seviyesi var, buralar alım yeridir. 1950 direncini bu hafta takip ediyorum” dedi.

Gram altının da 1670 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, “Serbest piyasalarda 1707-1712 lira. 1700 altında gram altın yok. Orta ve uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatı vermeye devam ediyor. Altında düşüşler kalıcı değil” diye konuştu.

Gümüşte 22.80 dolar destek seviyesi

Ons gümüşte 22.80 dolar destek seviyesinin çalıştığını belirten Memiş, “Bunun altına düşüş beklemiyorum. 24 dolar, 24.75 dolar direncini takip ediyorum. Elinde dolar olan varsa gümüş uygun fiyatlardan geçiyor. Gram gümüş 20.11’de. 21.50 ve 22.50 dirençlerini takip etmeyi sürdüreceğim” dedi.

Borsa ve faizde risk

TL varlıkları üzerine getirilerin fazla olduğunu belirten Memiş, “Borsada ralliler var, faizler yükseliyor ancak bunların içinde hep birlikte yükselmeleri büyük bir risk. Kısa vade için faiz hassasiyeti olmayanlar faize yöneldi” dedi.

Borç isteyenlere dikkat!

Dövizle ilgilenenlerin de çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Memiş, “Faiz kazandırdığı için çevrenizde sizden borç isteyen olabilir. Borçla bu piyasalara giren ve batıran birçok insan gördük. O yüzden sizden borç isteyen olursa ve bu kişi temel ihtiyaçlarında, özel ihtiyaçlarında kullanmayacaksa sizden aldığı borç paraları faize bağlayabilir. O yüzden dikkat etmeniz gerekiyor. Ya verdiğiniz parayı unutacak ya da vermeyeceksiniz” dedi.

Küresel piyasalarda fırtına öncesi sessizlik

Küresel piyasalardaki sessizliğin fırtına öncesi sessizlik olduğunu belirten Memiş, “Eylül ayı bir alım fırsatı oldu. 2024 yılının hazırlığını eylül-ekim aylarında yapmak lazım. Bu hafta son hafta. Küresel piyasalarda gerçek fiyatları ekimde göreceğiz” dedi.

2024’te kitlesel göçler olacak

2024 yılında birçok şirketin kapanma olasılığının olduğunu belirten Memiş, “İşsizlik oranlarında artış ihtimali fazla. Kitlesel göçler olacak. Bu toplumsal olaylara neden olabilir” dedi.

Emlak fiyatları düşmeyecek

Parası hazır olup ev almak için gecikenler için uyarıda bulunan Memiş, “Emlak fiyatlarının düşüşünü bekliyorsanız büyük bir hüsran yaşayabilirsiniz. Daire veya kira fiyatlarının düşmesi söz konusu değil” dedi.

ETİKETLER: