DOLAR
32,2603
EURO
35,0328
ALTIN
2.467,96
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
26°C

‘Asgari Ücretli ve Emekli Açlıkla Sınav Veriyor’

Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan asgari ücret ve emekli maaşının artması gerektiğini söyledi.

‘Asgari Ücretli ve Emekli Açlıkla Sınav Veriyor’
A+
A-

Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada alın ve akıl terinin eksiksiz ve zamanında karşılık bulması gerektiğini söyledi.

‘SOKAĞIN SESİNE KULAK VERİN’

TÜRK-İŞ tarafından yapılan son araştırmaya göre Nisan ayında açlık sınırının 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırının da 57 bin 736 TL olduğunu kaydeden Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “Ülkemizin sadece ekonomik alanda değil; sosyal, kültürel, ahlaki alanda da ciddi bir kriz ile karşı karşıya kaldığı açıktır. Özellikle gençlerimiz, genel olarak tüm vatandaşlarımız, geleceğe dair umutlarını kaybetmiş durumda. İşçi, emekçi ve çalışanın akıl ve alın terinin karşılığının tam zamanında, adaletle ve eksiksiz verildiği zamandır işçi bayramı! Mevcut geçim sıkıntısının ayyuka çıktığı bir dönemde ekonomi yönetimi; bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının bile altında kalan asgari ücret ve emekli maaşlarında mutlak surette düzenleme yapmalıdır. Ancak bu artışların fiyat artışına, dolayısıyla enflasyona yol açmaması için de gerekirse en sert tedbirler alınmalıdır. Sokakta kulak verdiğimiz vatandaşımızın başlıca talebi de budur. Biz Millet Partisi olarak, gerçek anlamda işçi bayramlarının yaşanacağı Muhteşem Türkiye için ilk günkü heyecanla mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

‘TEFECİLERİN KAPISINDAN UZAK DURMALI’

Ekonomik ve sosyal krizden çıkışın mümkün olduğunu da vurgulayan Akyıldız, “Deneyimli, donanımlı, ehliyet ve liyakat sahibi, vatansever maliyeci bürokratlarımız, devlet adamlarımız var. Bunlara güvenmek, imkân sağlamak ve göreve çağırmak yerine, bunları yabancı aklı ile hareket eden siyasilere teslim etmek doğru bir yol değildir. Yabancı aklının bizi götüreceği yer, Allah korusun yeni kapitülasyonlar veya küresel sömürgeci güçlerinin ekonomik araçları konumundaki Dünya Bankası, IMF veya diğer uluslararası tefecilerin kapısıdır.” dedi. Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirleri kapsamında, en fazla sağlık alanındaki harcamalarda sınırlama uygulanacağının öne sürüldüğünü de kaydeden Akyıldız, “SGK’lı vatandaşa verilen sağlık hizmetlerinde neredeyse her hizmet paralı hale getirilmişken, daha ne kadar kısıtlama yapılacak? Vatandaş sağlık hizmeti almasın da, ölsün mü? Bu yönteme kesinlikle başvurulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.