Parti teşkilatının saha çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, ziyaret kapsamında sektör temsilcilerinin talep ve sorunları dinlendi. Görüşmede ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine yönelik uygulanan “6 ay ve 6 bin kilometre” düzenlemesi gündeme geldi.
Mevcut uygulamaya göre ikinci el motorlu kara taşıtlarının, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi doldurmadan satışı yapılamıyor. Düzenleme; otomobil, motosiklet ve arazi taşıtlarını kapsıyor.
Oda Başkanı Hakan Yanık, galerici esnafının en önemli gündem maddesinin bu sürenin uzatılması olduğunu ifade etti. Sektör temsilcileri, mevcut piyasa koşullarında uygulamanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan ise düzenlemenin pandemi sonrası dönemde ikinci el piyasasında yaşanan fiyat artışlarını dengelemek amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Aslan, güncel şartlar doğrultusunda uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve hediye takdimiyle sona erdi. Programın ardından heyetin Otokop esnafını da ziyaret ettiği bildirildi.





Yorumlar