DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Özdağ’dan İran sınırı için tampon bölge çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı, İran’da süren çatışmaların derinleşmesi halinde Türkiye’nin yeni ve büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Olası bir iç savaş senaryosuna dikkat çeken Özdağ, Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda şimdiden planlama yapması gerektiğini vurguladı.

Giriş: 02.03.2026 13:23 | Güncelleme: 02.03.2026 14:06
Paylaş
Özdağ’dan İran sınırı için tampon bölge çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Programı kapsamında önce Bursaspor Başkanı Enes Çelik’i ziyaret eden Özdağ, ardından partisinin iftar programına katıldı. Programa Şadi Özdemir ve Şükrü Deviren ile partililer ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.

“Milyonlar Türkiye’ye yönelebilir”

Konuşmasında Türkiye’deki sığınmacı ve kaçak sayısının yüksekliğine işaret eden Özdağ, İran’daki savaşın uzaması ya da iç savaşa dönüşmesi durumunda yeni bir göç hareketinin başlayabileceğini öne sürdü. İran’da bekleyen Afgan grupların da hareketlenebileceğini savunan Özdağ, bunun bölgesel istikrarsızlığı artırabileceğini dile getirdi.

Özdağ, Türkiye’nin yeni bir kitlesel göçü kaldırabilecek durumda olmadığını belirterek, olası akının sınırın İran tarafında oluşturulacak güvenli alanlarda kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Bu süreçte Birleşmiş Milletler’in devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

“Maliyet Türkiye’nin sırtına yüklenmemeli”

2011 sonrası yaşanan göç hareketlerinin ekonomik ve sosyal etkilerine değinen Özdağ, kamu harcamalarının arttığını savundu. Eğitim ve sosyal destek kalemlerine dikkat çeken Özdağ, yeni bir dalganın mevcut yükü daha da artıracağını ileri sürdü.

Göçün maliyetinin Türkiye yerine uluslararası kuruluşlar tarafından karşılanması gerektiğini söyleyen Özdağ, sınır güvenliği ve diplomatik girişimlerin eş zamanlı yürütülmesi çağrısında bulundu.

PKK/PJAK ve Güney Azerbaycan iddiası

Özdağ, İran’daki olası istikrarsızlığın terör örgütlerinin hareket alanını genişletebileceğini de savundu. Özellikle PKK/PJAK’ın Güney Azerbaycan bölgesini hedef alabileceğini öne süren Özdağ, Türkiye’nin bu ihtimale karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Doğacak bebeğe isim önerisi

Programın sonunda bir partilinin doğacak erkek çocuğu için Türkçe isim istemesi üzerine Özdağ, “Kürşat” ismini önerdi. İsim önerisi salondan alkış aldı.

Yorumlar

Haber Arama