DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C

Aziz şehitlerimiz için 81 ilde Mevlid-i Şerif programları düzenlendi

A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen Mevlid-i Şerif programları ile aziz şehitlerimiz anıldı. Bursa, Bilecik, Sakarya ve Yalova’daki programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde bulunan Vakıf Camilerinde aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif programları düzenlendi. Bu kapsamda, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün organize ettiği programlar, Bursa Ulu Camii, Bilecik Orhangazi Camii, Sakarya Orhan Camii ve Yalova Rüstempaşa Camii’nde gerçekleşti. Bu özel günün anlam ve önemine binaen, programlara katılan vatandaşlara güllü lokum ikram edildi.

Bursa Ulu Camii’nde anlamlı program

Bursa’da düzenlenen Mevlid-i Şerif programı, Ulu Camii’de Bursa Valisi Mahmut DEMİRTAŞ ve İl protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Programda öğle namazını İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR kıldırdı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu programda, şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi ve Mevlid-i Şerif okundu.

Sakarya Orhan Camii’nde dualar yükseldi

Sakarya’da Orhan Camii’nde düzenlenen program, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Sayın Binali YILDIRIM, Sakarya Valisi Sayın Yaşar KARADENİZ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Yusuf ALEMDAR ve İl protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Öğle namazını Sakarya İl Müftüsü Mehmet AŞIK kıldırdı. Şehitler için okunan Mevlid-i Şerif ve dualar, camide bulunan vatandaşlar tarafından huşu içinde dinlendi.

Bilecik Orhangazi Camii’nde anma

Bilecik Orhangazi Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına, Bilecik Valisi Sayın Şefik AYGÖL ve İl protokolü katıldı. Programda Bedir’den Uhud’a, Uhud’dan Malazgirt’e, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar vatanımız ve mukaddesatımız için canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarına Hatm-i Şerifler okunarak dualar edildi. Şehitlerimizin kahramanlıkları ve fedakarlıkları, camide bulunanlara bir kez daha hatırlatıldı ve duygusal anlar yaşandı.

Yalova Rüstempaşa Camii’nde ikram

Yalova’da Rüstempaşa Camii’nde düzenlenen program da diğer illerdeki gibi anlamlı ve duygusal anlara sahne oldu. Mevlid-i Şerif okunan programda vatandaşlara güllü lokum ikram edildi. Bu özel günün manevi atmosferi, camide bulunan herkes tarafından derinden hissedildi.

15 Temmuz’un unutulmaz anıları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün hatırası, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği bu programlar ile bir kez daha yaşatıldı. Şehitlerimizin kahramanlıkları ve milletimizin direnişi, Mevlid-i Şerif programları ile anılarak gelecek nesillere aktarıldı. Vatandaşların yoğun katılımı ve dualarla dolu bu programlar, 15 Temmuz’un unutulmaz anılarını bir kez daha canlandırdı.