DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bakan Kasapoğlu’ndan öğrencilere KYK burs ve kredi müjdesi

A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, öğrencilere verilen burs ve kredi ödemelerine yapılacak yeni düzenlemenin devrim niteliğinde olacağını aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin aktarımlarda bulundu. Kasapoğlu, Türkiye’nin son 20 yılda, küresel ve iç engellere rağmen büyük ilerlemeler kaydettiğini dile getirerek, ülkelerin, çağın sürekli ilerleyen ve değişen şartlarına cevap verebildikleri oranda kazanımlarını kalıcı hale getirebildiğini ve geleceğe taşıdığını belirtti.

Muharrem Kasapoğlu, konuşması sırasında üniversite öğrencilerine müjdeyi duyurdu. Öğrencilere verilen KYK burs ve kredi ödemelerinin 45 TL’den 850 TL’ye çıkarıldığının altını çizen Kasapoğlu, yapılacak olan yeni düzenlemenin devrim niteliğinde olacağını vurguladı.

“Rakamlarla devrim yapacağız”

Kredi ve burs altyapısının da ulaştığı öğrenci sayısıyla örnek olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “45 liradan 850 liraya getirdik ve bu yıl da yeni bir devrim yapacağız, rakamlarla da devrim yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacak” diye konuştu.

Mehmet Kasapoğlu ndan öğrencilere KYK burs ve kredi müjdesi  #1

Bakan Kasapoğlu’nun geri kalan açıklamalarından satır başları;

“Bu ülkenin en değerli sermayesinin, en önemli cevherinin, en büyük teminatının gençlik olduğunun hepimiz farkındayız. Tabii ki bunu bilmek, her zaman bu büyük serveti koruyup en iyi şekilde değerlendirme anlamına gelmiyor. Maalesef, nice yıllar nice nesillerini heba etmiş bir Türkiye’yle karşı karşıyaydık, nice nesillerine ön yargıyla yaklaşmış bir Türkiye’yle karşı karşıyaydık.

Darbelerin, ekonomik ve idari krizlerin ve başka birtakım sebeplerle gençlerin enerjisinin, gençlerin dinamizminin, genç fikirlerin yüksek ideallerinin hep akim hale geldiğine şahitlik etmişsinizdir. 2002’de milletimizin büyük teveccühüyle ilk kez göreve geldiğimizden itibaren ilk önceliğimizin gençlerimiz olduğunun bilincindeydik. 20 yıl boyunca görev alan tüm hükümetlerimiz bu inançla, bu vizyonla, bu şuurla çalıştılar.

“Gençlerimize güvenmenin sonuçlarını görmeye başladık”

Bugün, şükürler olsun ki gençlerimiz siyasetten yönetime, adaletten sosyal hayata, ticaretten ekonomiye, kültürden sanata, teknolojiye kadar, turizmden spora kadar her alanda büyük başarıların öncüsü konumunda. Gençlerimize güvenmenin sonuçlarını görmeye başladık. Biliyoruz ki bu sadece bir başlangıç; Türkiye, önümüzdeki dönemde gençlerinin fikirleriyle, onların metotlarıyla, stratejileriyle, vazgeçmedikleri hayal ve idealleriyle, dünyaya entegrasyonlarıyla çok ama çok daha büyük mesafeleri katedecektir.

“20 yıldır hep sözlerimizin arkasında durduk”

Biz, şartlar ne olursa olsun gençlerimize olan güvenimizi, inancımızı her daim diri tuttuk ve bu anlamda gençlerimizle birlikte aynı yolu yürümeye, onların önünü açmaya, onları katılıma teşvik etmeye devam edeceğiz. 20 yıldır hep sözlerimizin arkasında durduk ve her bir vaadimizi, her bir taahhüdümüzü, gençlerimizin her bir talebini hamdolsun ki layıkıyla onlar için yerine getirdik. Bundan sonra da gençler, önceliğimiz olarak ideallerine, hedeflerine giden yolda bizleri yanında görmeye devam edecekler.”