DOLAR
32,2774
EURO
34,6528
ALTIN
2.413,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Başkan Dündar Yeni Dönem Projelerini Tanıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Almira Otel’de yeni dönem için proje lansman toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Dündar Yeni Dönem Projelerini Tanıttı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Bşakanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Milletvekillerinden Mustafa Varank, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Ayhan Salman ve Mustafa Yavuz katıldı.

Yeni dönem proje tanıtım toplantısı Mustafa Dündar’ın seçim şarkısının tanıtımı ile başladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Dirençli şehirler yeni dönemde de en önemli konu başlığımız olacak. Bugüne kadar soğanlı bölgesinde 50 bini aşkın planlı konut inşa ettik. Ortalama 2 bin 400 kişinin konutlara yerleşme fırsatını bulduk. Yine yeni dönemde de dönüşümü hızla başlatıyoruz. Bu dönemde yptığımız Osmangazi meydanında 2. Etapa başlıyoruz.

Afet sonrası için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her türlü teknolojiye sahip afet koordinasyon merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Halkımızın bir afet halinde toplanabileceği alanlar oluşturuyoruz. Şehre yaptığımız her dokunuş geleceğe bırakacak bir İzdir.”dedi.

Tarih Şehri Bursa

Belediye Başkanı Mustafa Dündar,”Bursa’nın tarihi kimliğini korumak amacıyla çalışacağız. Osmangazi belediyesi olarak 567 tarihi restorasyon ile adeta bir markayız. Hisar bölgesinde 1326 bursasını gün yüzüne çıkarıyoruz.

Yeni döneme damga vuracak bir diğer projemizde Romangal Fabrikası restorasyonu ile devasa bir eserle buluşacak. 19. yüzyılda inşa edilen ve bir dönem ipek fabrikası olarak kullanılan fabrikası eski ihtişamına kavuşacaktır.

Kayhan bölgesi içerisinde yer alan bölgeler tam bir hazine. Bu bölgeyi kent turizmine kazandıracağız. Antika pazarı ile nostalji tutkunlarını Kayhan’da buluşturacağız.”ifadelerini kullandı.

Yeşil Bursa

Mustafa Dündar,”Türkiye’nin yeşil ile anılan şehrinde yaşıyoruz. Bursa’mızı yeşil ile buluşturmak için önemli projelere imza attık. 1 milyon 750 metrekareyi aşkın yeşil alanı bölgemize kazandırdık. Yeni dönemde 2 milyonun üzerine çıkarmayı hedefledik. İnkaya’da yürüyüş yolları, spor alanları ile vatandaşlarımıza yeni bir park alanı kazandıracağız. “Dedi.

Sosyal Projeler

Dündar,”Sıfır atık projesiyle önemli bir proje katettik. Geçen yıl enerji ihtiyacımızın %25’ini güneşten karşıladık. Yeni dönemde de bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz.

Genç nüfusun yoğun olduğu mahallelere bilgi evleri kazandırmaya devam edeceğiz. Aile rehberlik merkezlerimizin sayısını arttıracağız. Yılda yaklaşıl 3 buçuk milyon ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız ve ücretsiz çorba verdiğimiz Somuncubaba Aş Evi’ni devam ettireceğiz.

Kültür gezileri, geleneksel kültür etkinlikleri, festivaller, konserler ve halk oyunları yeni dönemde de devam edecek.

Düğün ve davet salonları konusunda halkımızın talepleri üzerine mahallemize bu salonları kazandıracağız. Her türlü toplantı, düğün ve davete ev sahipliği yapacak. Teknolojiye önem veriyoruz. Biz de ilçemize teknolojik bir sergi kazandıracağız. Ziyaretçiler gözlük takmadan üç boyutlu bir şekilde sergiyi gezebilecekler.”ifadelerini kullandı.

Başkan Dündar, yaptığı sunumda Osmangazi’nin geleceğine yönelik önemli projelerini paylaştı. Ulaşım, eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanat gibi alanlarda hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler verdi.


Dündar konuşmasını,”Bugüne kadar nasıl karınca gibi çalıştıysak bir sonraki dönemde de aynı şekilde devam edeceğiz.”diye sonlandırdı.

Toplantı sonrasında konuşan Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “O kadar iddialıyız ki bizden başka Türkiye’de böyle eserler koyabilecek başka bir hizmet bulamazsınız arkadaşlar. Ama biz biliyoruz ki çok daha fazlasını yapabiliriz. Bunun yolu sinerjiden geçiyor. Ben burada tüm belediye başkanlarımıza inanıyorum. Bursa’yı Cumhur ittifakinin yönettiği ilçeler yapabiliriz. Biz diyoruz ki Bursa’da 17 de 17 yapalım. Çalışkan isim Alinur Başkanımızla da Bursa’mızı yine taçlandıralım. Biz bu şehre sevdalıyız ve inşallah yerelde de hükümette de size hizmet vermeye devam edeceğiz. Şehrin her kesimiyle barışık bir başkan olduğu için kendisine teşekkür ederim. ” dedi.