DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Başkan Taban’dan mermerci esnafına müjdeler

Başkan Taban’dan mermerci esnafına müjdeler

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, mermercilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi, çözüm için çalışma sözü verdi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, inşaat sektörünün önemli parçalarından biri olan mermer atölyelerinin sahipleriyle bir araya geldi. Sektörün ihtiyaçları üzerine istişareler yapılan buluşmada, mermer atölyelerinin merkezi yerleşkede kalması sorunu masaya yatırıldı. Başkan Taban, İnegöl’e yeni sanayi siteleri kazandırılması adına çalışmalar olduğunu hatırlatarak, burada mermerciler için de çalışma olabileceğini ifade etti. Aynı zamanda inşaatlarda kaçak ve kayıt dışının önüne geçmek için ruhsatı ve vergi levhası olmayan çalışanlar için şikayet üzerine zabıta ekipleri tarafından denetimler yapılıp cezai işlem uygulanması yönünde fikir birliğine varıldı.

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün hızla gelişen bir şehir olduğunu ve bu gelişmenin inşaat sektörünün de katkısıyla gerçekleştiğini söyledi. İnşaat sektörünün önemli bir parçası olan mermer atölyelerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinlemek için bir araya geldiklerini belirten Başkan Taban, “Sektörün daha verimli ve kaliteli hizmet vermesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Mermer atölyesi işletmecileri, toplantıda atölyeler olarak daha verimli ve kaliteli hizmet verebilmek için başlıca sorunları ve taleplerini sıraladı. Bu talepler arasında, mermer atölyelerinin merkezi yerleşkede kalması, ruhsatı ve vergi levhası olmayan çalışanlar için denetimlerin yapılması, mermer atölyelerinin altyapı sorunlarının çözülmesi ve mermer atölyelerinin tanıtımı için çalışmalar yapılması yer aldı.

Yapılan istişareler neticesinde bir dizi karar alındı. Öncelikle atölyelerin merkezi yerleşkede kalması sorunu masaya yatırıldı. Başkan Alper Taban, İnegöl’e yeni sanayi siteleri kazandırılması adına çalışmalar olduğunu hatırlatarak, burada mermerciler için de çalışma olabileceğini ifade etti. Aynı zamanda inşaatlarda kaçak ve kayıt dışının önüne geçmek için ruhsatı ve vergi levhası olmayan çalışanlar için şikayet üzerine zabıta ekipleri tarafından denetimler yapılıp cezai işlem uygulanması yönünde fikir birliğine varıldı.

Mermer atölyelerinin altyapı sorunlarının çözülmesi için de çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca mermer atölyelerinin tanıtımı için çalışmalar yapılması amacıyla bir komisyon oluşturulması kararlaştırıldı.

Başkan Taban, “Sektörün sorunlarını ve taleplerini dinlemek bizim için çok önemli. Yaptığımız istişareler neticesinde aldığımız kararlarla sektörün daha verimli ve kaliteli hizmet vermesini sağlayacağımıza inanıyorum.” dedi.