Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İnegöl’de çocuklar teknoloji bağımlılığına karşı uyarıldı

İnegöl’de çocuklar teknoloji bağımlılığına karşı uyarıldı

İnegöl Belediyesi, çocuklara teknoloji bağımlılığıyla mücadeleyi öğretmek için “Oyun Arkadaşım” tiyatrosunu sahneledi.

İnegöl Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik “Oyun Arkadaşım” isimli tiyatro gösterisi düzenledi. Oyun, teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini eğlenceli bir dille ele alarak çocuklara önemli mesajlar verdi.

Cumhuriyetin 100. Yılında her yaştan bireye yönelik etkinliklerle 29 Ekim’in coşkuyla kutlanmasını sağlayan İnegöl Belediyesi, çocuklar için de özel etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosunun hazırladığı “Oyun Arkadaşım” isimli çocuk tiyatrosu, Cumhuriyetin 100. Yılında minik sanatseverlerle buluştu.

28 Ekim Cumartesi günü Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde sahnelenen oyun, İnegöllü miniklerin büyük beğenisini topladı. Utku Dumanı’ın yazıp Volkan Derman’ın yönettiği oyunu; Mustafa Altan Vatansever, Furkan Verdi, Talha Güzel ve Şükran Sarı sahneye taşıdı. Gösteri öncesi çocuklara Türk Bayrakları hediye edilirken, minikler oyunu ellerinde bayraklarla izledi.

Yaklaşık 1 saat süren tiyatro gösterisinde, Can isimli çocuğun yaşadıkları anlatılıyor. Can, okulda sessiz ve çekingen bir öğrencidir. Ne futbolda ne basketbolda ne de başka oyunlarda çok becerikli değildir. Bu yüzden arkadaşları tarafından zamanla dışlanır, sürekli dalga geçilip aşağılanır ve tabi ki zamanla yalnızlaşır. Çok sıkılmaya başlayan Can, sonunda kendine bir arkadaş icat etmeye karar verir. Uzun uğraşlar sonunda evlerinin bodrumunda bir robot yapmayı başarır. Robot çalışmaya başladıktan sonra ona insani nitelikler yükler, tüm bunları herkesten gizli yapar. Robotu eğittikten sonra onunla oyunlar oynar ama robotla oynamak bir süre sonra sıkar. Çünkü robot esprilere gülmez ve yaratıcı değildir. Bir gün bir arkadaşı bodruma kaçan topu almaya gelir ve robotla karşılaşır. Bundan sonra üçü arasında olaylar başlar. Her şeyin sonunda, aslında iyi arkadaş olabileceklerini anlarlar.

Tiyatro gösterisi, teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini eğlenceli bir dille ele alarak çocuklara önemli mesajlar verdi. Oyunda, teknolojinin insan ilişkilerini zayıflatabileceği, gerçek arkadaşlığın yerini alabileceği ve hatta bağımlılığa neden olabileceği gibi konular işleniyor. Oyunun sonunda, Can ve arkadaşları teknolojiyi doğru ve dengeli bir şekilde kullanmak gerektiğini öğreniyor.

İnegöllü minikler, tiyatro gösterisini ilgiyle takip etti. Can’ın maceralarıyla heyecanlı ve keyifli anlar yaşayan çocuklar, oyun içerisinde yer alan şarkılar eşliğinde danslar ve oyunlarla unutulmaz bir gün geçirdi.