DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Ben Kara Fatma” Tiyatro Oyunu Bursa’lı Sanatseverlerle Buluşuyor

“Ben Kara Fatma” Tiyatro Oyunu Bursa’lı Sanatseverlerle Buluşuyor
A+
A-

Milli Mücadelemizin 100.yılına özel Tiyatro P.A.S ( Profesyonel Artı Sonsuz ) tarafından hazırlanan ve sahneye taşınan “ Ben Serisi Kurtuluş” projesinin 1.oyunu olan ve başarılı aktris “Sevtap ÇAPAN ” tarafından canlandırılan, Kurtuluş Savaşı’nda verdiği Milli Mücadeleyle şanlı tarihimizin önemli kahraman kadın askerlerinden biri olan Fatma Seher Erden’in yaşamını ve savaş yıllarını konu alan “ Ben Kara Fatma” adlı tiyatro oyunu “17 Mayıs Salı günü saat 20.30’da Nilüfer Uğur Mumcu Sahnesinde” Bursa’lı sanatseverlerle buluşacaktır.

Tek perdelik oyunda, Fatma Seher’in savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler, o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan metin, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarılıyor. Fatma Seher (nam-ı diğer Kara Fatma), Kurtuluş Savaşı’nda verdiği Milli Mücadeleyle şanlı tarihimizin önemli kahraman kadın askerlerinden biridir. Cephede vermiş olduğu mücadele harap haldeki memleketin tüm kadınlarına moral olmuş ve birçok kadının savaşa katılmasını sağlamıştır. Milli Mücadele yıllarında yaşanan acı, keder, zulüm ve ödenen bedeller karşılığında kazanılan zafer, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada gerçekleşmiştir.

BEN KARA FATMA, 1888’de Erzurum’da doğdu. Kocası Ahmet Bey’in subay olması sebebiyle kendisi de bir asker hayatı yaşadı. Balkan Savaşı’na katıldı. Eşi Binbaşı Ahmet Bey Sarıkamış’ta şehit oldu. Fatma Seher Erden, 1919’daki kongre günlerinde Sivas’a giderek Mustafa Kemal’le görüştü. Mustafa Kemal, Fatma Seher Erden’i Milis Müfreze Komutanı olarak batı cephesinde görevlendirdi. Fatma Seher Erden artık “Kara Fatma” olarak tanınacaktı.

OYUN KÜNYESİ

Yazan : Mehmet DAĞISTANLI

Yöneten : Özgür KAYMAK

Oynayan : Sevtap ÇAPAN

Dramaturg : Belgi PAKSOY

Müzik : Emrah Can YAYLI

Sahne Tasarım : Cihan AŞAR

Kostüm Tasarım : Onur UĞURLU

Işık Tasarım : Hasan DEMİR

Görsel Tasarım : O. Suat ÖZSOMAR

Yardımcı Yönetmen : Fulya Irmak BİLGİNER

Fotoğraf : Volkan ERKAN

Sosyal Medya Yönetimi : Gülfer IŞIK

Basın Danışmanı : Mine ALPAN

Genel Sanat Yönetmeni : Sevtap ÇAPAN