DOLAR
32,1743
EURO
34,6991
ALTIN
2.447,14
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
19°C

BIDEN’I YIKAN HABER PENSİLVANYA’DAN GELDİ

BIDEN’I YIKAN HABER PENSİLVANYA’DAN GELDİ

ABD seçimlerinde Pensilvanya’da son dakika haberi geldi. ABD Başkanı Donald Trump 21 eyalette seçimi kazandı. 12 eyalette de önde götürüyor. Ancak bir eyalet var ki oradan sabaha karşı gelen haberler adeta bir demokratlar tsunamisi beklediğini ve seçim sonucu haritasının mavi renge bürüneceğini söyleyen Joe Biden’ı yıktı ve dengeleri değiştirecek sinyalleri verdi. Amerika halkının önümüzdeki süreçte Başkan olarak görmek istediği ismi belirlediği seçimde sayımlar sürüyor.

ABD seçimlerinde oy kullanma süreci dün itibarıyla sona erdi. Milyonlarca Amerikalı yerel seçim bölgelerine gitti ve Başkan Donald Trump’ın kalması için ya da Joe Biden’ın Beyaz Saray’a gelmesi için oy kullandı. 2016’da kullanılan toplam oyların %72,8’ine tekabül eden 100 milyondan fazla Amerikalı seçim gününden önce oy kullanma işlemini tamamladı ve sayımlar başladı.

Seçimlerde sayım işlemlerinin sürdüğü Amerika’da ABD medyası, 20 delege çıkaran kritik Pensilvanya eyaletinde ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Başkan Adayı Joe Biden karşısında öne geçtiğini duyurdu.

KISA SÜREDE FARKI 10 PUANA ÇIKARDI

Öte yandan Cumhuriyetçi aday Başkan Donald Trump’ın Biden’ı Pensilvanya’da geçmesinin hemen ardından hızla farkı açarak 10 puanlara kadar çıkardı.

Donald Trump

BIDEN’IN KALESİ GİBİ GÖRÜLÜYORDU

Çarpıcı son dakika haberinin geldiği Pensilvanya seçim sonuçları Biden’ı yıkarken bu eyalet Joe Biden’ın kalesi olarak görülüyordu ve seçimin zafer anahtarını kendisine sunacağı iddia ediliyordu.

ETİKETLER: , ,