DOLAR
32,1977
EURO
35,0556
ALTIN
2.499,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Brezilya’da maske zorunluluğu geri geldi

A+
A-

Artan koronavirüs vakaları ve yükselen turist sayısı nedeniyle virüsün bulaşma riskini azaltmak için Brezilya’daki havalimanları ve uçaklarda maske zorunluluğu getirildi.

Güney Amerika ülkesi Brezilya’da, koronavirüs vakaları arttı. Bu nedenle ağustos ayından bu yana riskli gruplarda tavsiye edilen maske kullanımının, 25 Kasım itibarıyla havalimanı ve uçaklarda zorunlu hale geldiği belirtildi.

Uzmanlar tavsiye etti

Kararın konuyla ilgili uzmanların yaptığı toplantının ardından alındığı vurgulandı.

Yeni gelişmeyi ise Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı duyurdu.

Ajanstan yapılan açıklamada, “Toplantının katılımcıları, epidemiyolojik verilerin özellikle toplu taşıma, havaalanları ve kapalı ortamlarda maske kullanımı gibi farmakolojik olmayan koruma önlemlerinin yeniden uygulanması gerektiğini vurguladı.” ifadesine yer verildi.

Turist sayısı da etkiliyor

Koronavirüs verilerinin mevsimlere göre dağılımına da değinilen açıklamada, Brezilya’da son yıllarda, ilkbahar ve yaz dönemini kapsayan kasım-ocak aylarında vakalarda artışların görüldüğü ve bu durumun, okul tatilleri ile yıl sonu partileri gibi sebeplerden havalimanlarında artan turist sayısıyla daha da yükselebileceği aktarıldı.

15 eyalette artış var

AA’nın haberine göre, Latin Amerika’nın en büyük tıbbi araştırma vakfı Oswaldo Cruz (Fiocruz), aralarında Rio de Janeiro ve Sao Paulo gibi eyaletlerin bulunduğu 15 eyalette koronavirüs vakalarının arttığını açıkladı.

Son 6 haftada analiz edilen verilere göre, başkent Brasilia, Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirleri artış görülen büyükşehirler arasında yer alıyor.

35 milyon kişi koronaya yakalandı

Nüfusu 212 milyonu aşan Güney Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’da, koronavirüs yaklaşık 35 milyon kişide görüldü ve virüs nedeniyle 689 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

ETİKETLER: