DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

BTSO, üyeleriyle birlikte AAPEX Fuarı’nda

BTSO, üyeleriyle birlikte AAPEX Fuarı’nda
A+
A-

Bursa iş dünyası, otomotiv sektöründe dünyanın en büyük buluşmasında yerini aldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarına taşımaya devam ediyor. Bursa iş dünyası temsilcileri, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen AAPEX Fuarı’na katıldı.

Otomotiv sektöründe 40’ı aşkın ülkeden 2 bin 500 firmanın stant açtığı AAPEX Fuarı, 126 binden fazla iş profesyonelini bir araya getirdi. Fuarda, yeni ürünler, teknolojiler ve sektördeki yenilikler yakından incelendi.

Bursa’dan 45 kişilik ekiple fuara katılan iş dünyası temsilcileri, küresel pazarı domine eden üreticiler ve tedarikçilerle bir araya geldi. BTSO’nun Otomotiv Yan Sanayi UR-GE projesi ile Oda’nın iştiraki olarak faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren Küresel Fuar Acentesi’nin organizasyonunda gerçekleşen ziyaret, iş dünyası için önemli fırsatlar sağladı.

“Sektör için önemli fırsatlar sağladı”

BTSO Meclis Üyesi Yusuf Ertan, fuara katılan iş dünyası temsilcilerinin, dünyanın dört bir yanındaki üreticiler ve tedarikçilerle bir araya geldiğini söyledi. Ertan, “Fuar, sektördeki yenilikleri yakından incelemek ve yeni işbirlikleri kurmak için önemli bir fırsat sağladı. Odamıza ve BTSO Yönetim Kurulumuza iş dünyamıza sundukları destekler için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Dünyanın en önemli buluşmaları arasında”

Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi – BASDEC Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Onan, fuarın sektörde dünyanın en önemli buluşmaları arasında bulunduğunu söyledi. Onan, “Otomotiv sektör temsilcilerimiz dünyanın en büyük pazarlarından birinde sektördeki yenilikleri yakından inceliyor. Buradaki etkinliklerin ve yapılan görüşmelerin firmalarımıza büyük katkı sağladığına inanıyorum. BTSO’nun projelerinin yakından takip edilmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

“İş dünyamıza önemli katkılar sağlıyor”

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, AAPEX’e önceki yıllarda da katıldıklarını belirterek, “Her yıl olmasa da iki yılda bir, katılımcı ve ziyaretçi olarak yer aldığımız bu fuar, iş dünyamıza önemli katkılar sağlıyor. Destekleri için BTSO’ya teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“Amerika pazarına da ürün satmak istiyoruz”

Parladı Metal firmasını temsilen fuara katılan Mehmet Parladı, BTSO’nun düzenlediği fuara ziyaretçi olarak katıldıklarını belirterek, “Sektördeki yenilikleri yakından görmek için buradayız. Destekleri için Odamıza teşekkür ederim.” diye konuştu.

ES Otomasyon firması adına fuarda yer alan Emre Bahtiyar, özellikle otomotiv sektöründe test makinaları başta olmak üzere otomosyon sistemleri kurduklarını söyledi. Bahtiyar, “Fuarda birçok firmayı görme şansı yakaladık. Yaptığımız sistemleri ilerleyen dönemde Amerika pazarına da satabilmemiz adına son derece faydalı bir fuar oldu.” ifadelerini kullandı.

“Amerika kıtasının tamamına hitap ediyor”

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, otomotiv tedarik sanayi fuarı olan AAPEX’e üçüncü kez katıldıklarını söyledi. Sabuncu, “Bu fuara katılan firmalar, sadece Amerika Birleşik Devletleri’ne değil, bütün Amerika kıtasına hitap etmiş oluyor. Stant açan firmalarımız fuardan oldukça memnun. Önümüzdeki yıllarda daha fazla metrekarelerle fuarda yer almayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan BTSO üyeleri, fuar ziyareti kapsamında Türkiye’nin Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Dolu’yla da bir araya geldi.