DOLAR
32,3407
EURO
34,8101
ALTIN
2.396,46
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

BTÜ’lü öğrencilerden Güneş Enerji Santrali ziyareti

BTÜ’lü öğrencilerden Güneş Enerji Santrali ziyareti
A+
A-

Bursa’nın güneş alma süresi yüksek olan ilçelerinden biri olan Mustafakemalpaşa, Sünlük Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda kurulu olan Güneş Enerji Santrali kapılarını, Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine açtı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Elektrik Elektronik Mühendisi Furkan Oğul koordinatörlüğüyle, Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, çevre dostu projelerden biri olan Güneş Enerji Sistemi (GES)’i ziyaret ederek, teorik derslerin yanı sıra uygulamalı bir biçimde hayalleri olan mesleklerine dair incelikleri sahada detaylı bir şekilde incelediler.

88 bin 500 ADET AĞAÇ KESİMİ ÖNLENDİ

Türkiye 2014 yılından bu yana dünyada, Güneş Enerjisi gücünü en fazla arttıran 9. Ülke olurken, Mustafakemalpaşa 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, Güneş Enerji Santrali Projesi ile Aralık 2021 yılından bu ayana 644 Ton Co2 salınımı önlenirken, 88500 adet ağaç kesiminin önüne geçildi. Rekor rakamlar ile 1568 MWH’lik enerji üretimi sağlayan GES projesi, elde ettiği enerji sayesinde yıl içerisinde, kışın 10 köy , 850 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabiliyorken, yazın ise 25 köy 2000 haneyi ürettiği enerji ile besleyebiliyor. 4 Yılda kendini amorti ederek, ülke ekonomisine ve çevreye yüksek oranda katkı sağlayan GES Projesi sayesinde yıllık 8.000. 000 TL gelir elde edildiği kaydedildi.

Teorik derslerin yanı sıra çalışma hayatında uygulamanın sahanın önemli olduğu dile getiren öğrenciler, proje alanında, akım trafolarından, panellere detaylı bir bilgi edindiklerini ‘’Bu fırsatı bizlere sunan Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

MÜHENDİSLERİN BEYİN FIRTINASI

Türkiye’nin dört bir yanında Bursa’ya okumaya gelen öğrencileri Mustafakemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine kariyer hedeflerini sordu. Mühendisler buluşması olarak adlandırılabilecek olan buluşmada, Güneş Enerji Sistemlerinden ve gelişen teknolojiler hakkında uzun soluklu sohbet ettiler.

Gençlere ve genç fikirlere önem veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, öğrencilerle sohbetleri sırasında hem Türkiye’nin hem Bursa’nın gelişebilmesi adına gençlerin öneri ve talepleri üzerine uzun uzun notlar alarak, gençleri bir daha ilçede ağırlamak üzere söz verdi. Türkiye’nin dört bir yanında okumak için Bursa’ya gelen öğrenciler, hem Mustafakemalpaşa’yı tanıyıp, hem de ilçenin vizyon projesi olan GES’i yakından görerek, bilgi dolu bir gün yaşadılar.