DOLAR
32,2636
EURO
35,0659
ALTIN
2.464,33
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Bulgarlar Edirne’ye akın etti: Her şeyi aldık!

Bulgarlar Edirne’ye akın etti: Her şeyi aldık!
A+
A-

Edirne’ye akın eden Bulgarlar, sabahın erken saatlerinde kendi araçlarıyla ve tur otobüsleriyle kente gelirken turistler, kışlık ihtiyaçlarını da buradaki çarşı ve pazardan karşılıyor.

Bulgarlar, Edirne’ye kışlık alışverişine geliyor

Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girişinin başlamasının ardından Bulgar turistler, Edirne’ye akın etti. Havaların soğumasıyla birlikte yeniden kente akın eden Bulgarlar, pazarda; kaban, kazak ve bot gibi kışlık ürünleri satın almaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaşanan gurbetçi yoğunluğu nedeniyle kente daha az gelen Bulgar turistler, bu hafta sabahın erken saatlerinden itibaren çarşı ve Pazarlara gelerek tezgâhları didik didik etti.

Esnaf mutlu

Araçlarını park ettikten sonra pazarın yolunu tutan Bulgarlar, öğlene kadar alışverişlerini tamamlayıp geri dönüş yoluna geçiyor. Pazarda oluşan Bulgar turist yoğunluğu, esnafın da yüzünü güldürüyor.

“Kışa hazırlık yapıyoruz”

İHA’nın haberine göre; Bulgaristan’dan Edirne’ye günübirlik alışverişe gelen Feyzi Murat, “Yelek aldık, pijama aldık, çarşaf aldık. Kışa hazırlık yapıyoruz. Ne gerekiyorsa alıyoruz.” dedi.

Bulgarlar, Edirne ye kışlık alışverişine geliyor #2

“Bagajları doldurup gidiyoruz”

Bulgaristan’dan gelen Vedat Nazım, “Bazen 500, bazen 600 Euro bozduruyoruz. Ekmek alıyoruz, elbise alıyoruz. Fiyatlar burada uygun. Bagajları doldurup gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bulgaristan’da fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen Asya Remzi, “Kendimize her şey aldık. Aldıklarımızı arabamıza yerleştirip yine başka şeyler almaya çıkacağız. Çok memnunuz.” diye konuştu.