DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C

BUMİAD, Üyelerini Enflasyon Düzeltmesi Hakkında Bilgilendirdi

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD), enflasyon düzeltmesi konusunda üyelere bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BUMİAD, Üyelerini Enflasyon Düzeltmesi Hakkında Bilgilendirdi
A+
A-

Toplantıda, E. Vergi Başmüfettişi Yeminli Mali Müşavir Mehmet Çolakoğlu, enflasyon muhasebesi ve düzeltmesinin uygulanmasına ilişkin bilgiler verdi.

Toplantının açılışında konuşan BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş, enflasyonun son dönemde ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, “Enflasyonun artması nedeniyle hem para kaybediyoruz hem de mükellefler olarak yüksek vergiler veriyoruz. Bu toplantının, enflasyon düzeltmesi konusundaki bilgi eksikliğini gidermeye ve üyelerimizin hak kaybı yaşamasını önlemeye yardımcı olacağını umuyoruz” dedi.

Mehmet Çolakoğlu ise enflasyon muhasebesinin, yüksek enflasyon dönemlerinde uygulanan bir muhasebe yöntemi olduğunu belirterek, “Enflasyon muhasebesi, bir şirketin finansal tablolarındaki parasal olmayan hesap kalemlerinin, finansal tabloların hazırlandığı tarihteki satın alma gücünü yansıtmak amacıyla, ilgili tutarların düzeltme katsayısı ile çarpılarak yeniden hesaplanması işlemidir” dedi.

Çolakoğlu, enflasyon düzeltmesinde dikkat edilmesi gereken hususları da katılımcılarla paylaştı.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

ETİKETLER: ,