Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
22°C
Bursa
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Bursa Barosu’ndan İsrail’e sert tepki: “Bu bir insanlık suçu”

Bursa Barosu’ndan İsrail’e sert tepki: “Bu bir insanlık suçu”

İsrail, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bursa Barosu, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi.

ESRA CAN/ TAHA TÜTÜNCÜ


Bursa Barosu adına açıklama yapan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Aslı Evke Yetkin,  İsrail’in 7 Ekim’de Hamas’ın sivilleri hedef alan saldırılarını bahane ederek Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların “insanlık dışı” olduğunu belirtti. Yetkin, “İsrail, doğrudan doğruya sivil halkı, kadın ve çocukları hedef alan bir katliam gerçekleştirmiş, saldırılar neticesinde binlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştur” dedi.



Yetkin, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıların yanı sıra halkın elektrik, su, gıda gibi temel ihtiyaçlara erişimini engellediğini, yine kentin abluka altına alınması nedeniyle uluslararası yardım kuruluşları tarafından gönderilen insani yardımların da Filistinlilere ulaşamadığını kaydetti. Yetkin, “İsrail, bu saldırıları ile uluslararası hukuku ihlal etmiş ve savaş suçu işlemiştir” diye konuştu.



Yetkin, İsrail’in Filistin’e yönelik olarak on yıllardır sürdürdüğü sistematik baskı, işgal ve imha politikalarının son katliamla daha da derinleştiğini belirterek, “İsrail’in bu politikaları, bölgemizdeki barış ve istikrara büyük bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.

Bursa Barosu, uluslararası toplumu ve tüm kamuoyunu bu vahşete karşı durmaya ve ortak mücadeleye davet etti.

Bursa Barosu üyeleri, İsrail’i protesto amacıyla 1 dakika boyunca alkış tuttu.