DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bursa Deprem Bilim Kurulu ile Yol Haritasını Çiziyor

Bursa Deprem Bilim Kurulu ile Yol Haritasını Çiziyor
A+
A-

Türkiye’de zemin tehlike haritalarını çıkaran ilk üç şehirden biri olan Bursa, depreme karşı da önemli adımlar atıyor. Büyükşehir Belediyesi, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile işbirliğinde yürüttüğü ‘Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlama Projesi’nin ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Bursa’da Deprem Riskini Belirlemek:

Projenin amacı, Bursa’da meydana gelebilecek muhtemel bir depremde hasar riski yüksek alanları belirlemek ve kentsel dirençlilik planı hazırlamak. Bu plan doğrultusunda kentsel dönüşüm için öncelikli alanlar belirlenecek ve şehri daha güvenli, daha dirençli ve daha sürdürülebilir hale getirecek çözümler üretilecek.

Hedef: 100 Bin Konutluk Kentsel Dönüşüm:

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, projenin ilk çıktılarıyla oluşan kentsel dirençlilik planını uygulayarak “Bursa modeli”ni oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Akhan, yeni dönemde 100 bin konutlu kentsel dönüşümü hedeflediklerini ve projenin Bursa’nın risk haritası için rehber niteliğinde olacağını dile getirdi.

JICA’dan Destek:

JICA Türkiye Ofisi Başkanı Daisuke Watanabe de Kahramanmaraş depremlerine atıfta bulunarak afet öncesi alınacak tedbirlerin önemini vurguladı. Marmara Bölgesi’nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Watanabe, bu risk karşısında tüm tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Daha Dirençli Bir Bursa:

Watanabe, “Projede ‘daha iyi şekilde inşa edelim’ mottosuyla hareket ediyoruz. Bu strateji, yeniden yapılanmanın çok daha ötesine geçiyor. Daha dirençli, sürdürülebilir ve uyum sağlayabilir bir topluluğun inşa edilmesini amaçlıyoruz” dedi.