DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu 332. kez toplandı

A+
A-

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun (BGKP) 332’nci toplantısı Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın ev sahipliğinde, Bursa İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nu oluşturan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlatıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BGKP Başkanı Murat Eryağan, Bursa’nın bir çok konuda olduğu gibi sivil toplum kuruluşları örgütlenmeleri ile de ne kadar güçlü ve özel bir şehir olduğu tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Eryağan, resmi kurumların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve hayırsever vatandaşların destekleri ile deprem bölgesinde yaraların sarılması için ilk günden bu yana çalışmaların tüm dünyaya örnek bir şekilde aralıksız olarak sürdüğünü belirtti.

KARABAYIR: “MİLLETİMİZİN KALBİ İYİLİK İÇİN ATIYOR”

Toplantının konuşmacısı, Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise merhamet ve yardımlaşmayı merkezine alan bir medeniyetin tezahürünün bu zor günlerde de bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Yavuz Selim Karabayır, “Osmanlı’da 26 bin 300 farklı vakıf kurulduğu tespit edilmiş. Hayatın her alanında hayrı, iyiliği yaşatan, refahı her kesimden insana olduğu gibi tüm canlılara yaymaya çabalayan ecdadın torunları olan bizler, inşallah birlik ve beraberliğimizle depremlerin maddi, manevi yaralarını da hep birlikte saracağız. Devletimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve hayırsever halkımız tek yürek oldu. Her zaman olduğu gibi bu günlerde de hepimizin kalbi sadece iyilik ve yardımlaşma için atıyor. Dünya ülkeleri de yaraları sarmaya için çabalıyor. Herkesten Allah razı olsun, İnşallah bu zor süreçten hep birlikte güçlenerek çıkacağız” dedi.