DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
ALTIN
2.476,01
BIST
10.369,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu: İsrail, Gazze’de soykırım yapıyor

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu: İsrail, Gazze’de soykırım yapıyor
A+
A-

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları kınamak için basın açıklaması düzenledi. Bursa Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’na bağlı derneklerin temsilcileri, Sağlık-Sen Bursa Şubesi üyeleri ve saldırıları kınamak adına siyah önlük giyen sağlık çalışanları katıldı.

Platform adına basın açıklamasını gerçekleştiren Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların bir soykırım olduğunu söyledi. Yünkül, “Gazze’de 45 gündür sürdürülen saldırılarda insanlığın rafa kaldırılarak, bebek, çocuk, genç, yaşlı ve kadınların dünyanın gözü önünde öldürüldüğünü görüyoruz. Canlı yayınlarla insanların soykırıma tabi tutulduğu bir vahşeti seyretmekteyiz ve şahit olmaktayız” dedi.

“Hastaneler bombalanıyor, sağlık çalışanları şehit ediliyor”

İsrail’in saldırılarda hastaneleri ve sağlık çalışanlarını hedef aldığını vurgulayan Yünkül, “İsrail, Gazze’de hastaneleri, sağlık çalışanlarını ve masum sivilleri hedef alıyor. 45 gündür süren saldırılarda 22 hastane, 55 klinik kullanılamaz hale getirildi. 46 ambulans bombalanarak yok edildi. 60 basın mensubu katledildi. 80 camii ve 3 kilise bombalandı. Yüzlerce okul, Birleşmiş Milletler ofislerinin içine sığınan masum sivilleri bile bile bombalandı” diye konuştu.

“Uluslararası toplum, İsrail’in vahşetine göz yumuyor”

Uluslararası toplumun İsrail’in vahşetine göz yumduğunu belirten Yünkül, “Uluslararası hukukun, savaş hukukunun, uluslararası ceza hukuk kurallarının ve insan haklarının yok sayıldığı bir tabloda inisiyatif sahibi olacak merciler ve devletler bu vahşetin önüne geçmek yerine, bunu teşvik edecek açıklamalar yapmaktadır. BM Genel Kurulu’nda 1989 yılında imzalanan çocuk haklarına dair sözleşme ile birlikte tüm dünyada 21 Kasımda Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. Böylesi bir günü ihdas eden BM ve alt kuruluşları 45 gündür saatte 5 çocuğun öldürüldüğü, dünyada en kısa sürede en çok çocuğun katledildiği Gazze’de yaşanan soykırımı basit üzüntü ve eleştiri açıklamaları ile geçiştirdiler” ifadelerini kullandı.

“Filistin davasının savunucuları olarak mücadele edeceğiz”

Filistin davasının savunucuları olarak mücadele edeceklerini belirten Yünkül, “Bizler, Filistin davasının ezeli ve ebedi savunucuları olarak ilk günden bugüne kadar bu insanlık ayıbına karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Gücümüzün yettiği, sesimizin ulaşabildiği her yere bu katliamları duyurmak bizlerin asli vazifesidir” dedi.