DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bursa Hayvanat Bahçesi 25 Yaşında

Bursa Hayvanat Bahçesi 25 Yaşında
A+
A-

Bursa’da yaklaşık 206 bin metrekarelik alanda 138 türden bini aşkın hayvana ev sahipliği yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, kuruluşunun 25’inci yılını kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, Belediye Meclis üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla düzenlenen kutlama programında, tanıtım filmi gösterildi ve tiyatro gösterisi sunuldu.

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 çalı bitkisi ve 150 bin yer bitkisiyle vatandaşların nefes alacağı önemli bir alan olduğunu belirten Başkan Aktaş, 25 yıl önce dünyanın en modern hayvanat bahçelerinden biri olarak projelendirilerek hizmete açıldığını söyledi. Hayvanların rahatı için her türlü imkanın sağlandığını ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa Hayvanat Bahçesi, yılda 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Burada ziyaretçilerimiz doğaya olan özlemlerini giderdikleri gibi farklı hayvan türlerini de görme imkanına sahip oluyorlar. ‘Tanı-Sev-Koru’ temasıyla hayvan sevgisinin yanı sıra çevre bilinci de verilmeye çalışılıyor. Amacımız, doğaya sahip çıkmanın, canlıları korumanın önemini anlatmak” dedi.

Hayvanat Bahçesi’nin 25’inci yılını kutlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Erdem Saker, belediye başkanlığı yaptığı dönemden önce hep doğayı resmetme fikri taşıdığını dile getirdi. Bu resimde Botanik Parkı ve Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yer aldığını anlatan Saker, “Bursa Hayvanat Bahçesi, Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Proje safhasından itibaren Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği’nin üyesi olarak onların uzmanlığı nezaretinde kuruldu. Bursa’mızın ticari kurumlarına Hayvanat Bahçemize olan desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Bursa’mız Hayvanat Bahçesine sahip çıkıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş tarafından Hayvanat Bahçesine destekte bulunan firma yetkililerine plaket takdim edildi. Timsah barınağı açılışının ardından ise Bursa Hayvanat Bahçesi’nin 25’inci yılı pastası kesildi.