DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Bursa Ticaret Borsası üyeleri, Anuga 2023 Gıda Fuarı’na katıldı

Bursa Ticaret Borsası üyeleri, Anuga 2023 Gıda Fuarı’na katıldı
A+
A-

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), üyelerinin ihracat potansiyelini artırmak ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak amacıyla, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ve en prestijli gıda fuarı Anuga 2023 Gıda ve İçecek Fuarı’na yurt dışı iş gezisi düzenledi.

Fuarda, 118 ülkeden 8 bin firma yer aldı. Bursa TB Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile üye firmaların temsilcileri, Türk ve yabancı firmaların stantlarını ziyaret ederek sektördeki global gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Fuarda ayrıca, Bursa Ticaret Borsası heyeti, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk’un da yer aldığı ziyarette, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü faaliyetler ve projeler, Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım imkanları ile Bursa Ticaret Borsası ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasında iş birlikleri arttırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi.

Fuardan önemli iş fırsatları yakalandı

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, fuarda yeni nesil tüketim alışkanlıklarıyla birlikte sürdürülebilir, organik ve katma değerli ürün ve üretimin ön plana çıktığını söyledi. Fuarın, katılımcı firmaların sektörlerinin uluslararası ticaretteki konumlarını gözlemleyebilmeleri adına son derece faydalı geçtiğini, firmalara farklı bir bakış açısı ve vizyon kazandırdığını dile getiren Özhan, firma temsilcilerinin fuar boyunca önemli ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini, yurt dışı pazar paylarını artırma, yeni hedef pazarlara ulaşma, rakiplerini daha yakından tanıma, yeni nesil ürünler ve teknolojiler hakkında bilgi edinme imkânı yakaladıklarını dile getirdi.

Haber metninin yeniden yazılmış hali aşağıdaki gibidir:

Bursa Ticaret Borsası, üyelerinin ihracat potansiyelini artırmak ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak amacıyla, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Anuga 2023 Gıda ve İçecek Fuarı’na yurt dışı iş gezisi düzenledi.

Fuarda, 118 ülkeden 8 bin firma yer aldı. Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile üye firmaların temsilcileri, fuar boyunca Türk ve yabancı firmaların stantlarını ziyaret ederek sektördeki global gelişmeleri yakından inceledi.

Bursa Ticaret Borsası heyeti, fuar kapsamında ayrıca Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Fuardan sonra değerlendirmelerde bulunan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, fuarda sürdürülebilir, organik ve katma değerli ürün ve üretimin ön plana çıktığını söyledi. Özhan, fuarın katılımcı firmalara yeni bir bakış açısı ve vizyon kazandırdığını, yurt dışı pazar paylarını artırma, yeni hedef pazarlara ulaşma, rakiplerini daha yakından tanıma ve yeni nesil ürünler ve teknolojiler hakkında bilgi edinme imkânı sağladığını dile getirdi.