DOLAR
32,2789
EURO
35,0370
ALTIN
2.480,53
BIST
10.548,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
27°C

Bursa’da 100 kadına daha istihdam fırsatı

Bursa’da 100 kadına daha istihdam fırsatı
A+
A-

Bursa’da kadınlara yönelik mesleki eğitim projesinin ikinci fazına geçildi.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Borçelik iş birliği ile hayata geçirilen “Bu iş Eşitlik İşi” projesinin ikinci fazına geçildi. Proje kapsamında, 100 kadına ücretsiz mesleki eğitim verilecek ve başarılı olanlar NOSAB firmalarında istihdam edilecek.

Projenin ilk fazında, 10 vinç ve 7 kaynak operatörü eğitimlerini tamamlayarak mesleki eğitim belgelerini almaya hak kazanmıştı. İkinci fazda ise, Borçelik Teknik Akademi eğitmenleri tarafından çeşitli meslek dallarında kadın kursiyerler yetiştirilecek. Eğitim programı sonrasında adaylar sınava tabi tutularak, başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olacak. Başarılı kursiyerlere NOSAB firmalarında çalışma imkanı sunulacak.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, projenin ikinci fazına geçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kadın istihdamına verdiğimiz önem doğrultusunda projemizi ikinci faza taşıdık. Bu proje ile, kadınları üretim süreçlerine dahil ederek, istihdamlarını arttırmayı ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. Projemizin ikinci fazının da başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ise, projenin Bursa ve Türkiye ekonomisi için önemine dikkat çekerek, “Kadın istihdamı, üretim şehri Bursa ve Türkiye ekonomisi için önemli bir destek olacak. Bölge sanayicimizin nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitim almış daha çok adaya ihtiyacımız var. Bu proje ile, kadın istihdamını desteklemeye ve sanayimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel ise, projenin toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlı duruşlarını güçlendireceğini belirterek, “Borçelik olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu proje ile, nitelikli kadın çalışan sayısını artırarak, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlı duruşumuzu daha da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.