Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bursa’da 11 yaşındaki yeğenini ölüme terk eden teyzenin cezası ne olacak?

Bursa’da 11 yaşındaki yeğenini ölüme terk eden teyzenin cezası ne olacak?
A+
A-

Bursa’da 11 yaşındaki yeğenini çöp eve kilitleyen teyze Kamuran Pınar Acar’ın yargılandığı davanın duruşmasında, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Acar, 27 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde bulunan bir dairede, Kamuran Pınar Acar’ın yeğeni Cem Muhammet A.’yı çöp ev haline gelen dairede kilitli olarak alıkoyduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma, Türkiye’yi derinden sarsmıştı.

İddialara göre, Kamuran Pınar Acar, 2022 yılının başından bu yana yeğeni Cem Muhammet A.’yı dairesinde kilitli olarak tutuyordu. Acar, kirasını ödemediği için dairesinin tahliyesine karar verilmesi üzerine, icra memurlarının daireye girmesine izin vermemişti. Bu nedenle, dairenin kapı kilidi değiştirilmiş ve anahtarı icra memurlarına verilmişti.

İcra memurları, daireyi temizlemek için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verdi. Belediye ekipleri, temizlik çalışmasına başladıklarında, bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kırarak içeri giren ekipler, çöple dolu odada baygın halde yatan Cem Muhammet A.’yı buldu.

Çok zayıflamış ve vücudunda yaralar olan Cem Muhammet A., kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Acar ise olaydan sonra kayıplara karışmış, polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Kamuran Pınar Acar hakkında “ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs”, “çocuğa eziyet”, “çocuk kaçırma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından toplam 27 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Kamuran Pınar Acar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Acar, suçlamaları kabul etmedi ve tahliyesini istedi. Tarafların avukatlarının da beyanlarının ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.