Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bursa’da binlerce depremzede tedavi edildi

A+
A-

Bursa’da bulunan kamu ve özel hastaneler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazdan kurtarılarak, tedavi için kente getirilen 6 bin 287 yaralıya hizmet verdi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan iki depremden yaralı olarak kurtulanlar, bölgede yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyükşehirlere sevk edildi. Depremin etkilediği; Kahramanmaraş başta olmak üzere; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden getirilen 6 bin 287 depremzede, Bursa’daki kamu, üniversite ve özel hastanelerde tedavi altına alındı. Depremzedelerin 6 bin 180’i taburcu olurken, 127’sinin tedavisi devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, acı felaketin yaşandığı günden bu yana personel, tıbbi cihaz ve malzemelerin bölgeye sevkinin yanı sıra bölgeden getirilen depremzedelerin tedavisi için seferber olduklarını belirtti. Deprem bölgesinden Bursa’ya getirilen 6 bin 287 hastanın; 4 bin 561’inin kamu hastanelerinde, 525’inin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve 1201’inin özel hastanelerde tedavi edildiği bilgisini veren Dr. Yavuzyılmaz, “Hastalarımızın büyük kısmını taburcu ettik. Şu an 94 hastamız kamu hastanelerimizde, 25 üniversite hastanesinde ve 8’i özel hastanede olmak üzere 127 hastamızın yatarak tedavisine devam edilmektedir” dedi.

Hastanelere yatışları yapılan depremzedelerin ilk etapta daha kolay bulunabilmeleri ve koordinasyonu kolay bir şekilde sağlayabilme adına; OYS (Olay Yönetim Sistemi) kayıtlarını oluşturduklarına dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, depremzede vatandaşların tedavi ve tedavi sonrası sağlık hizmetlerini yakından takip ettiklerini vurguladı.

ETİKETLER: , ,