DOLAR
32,2741
EURO
34,7590
ALTIN
2.406,22
BIST
10.303,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Bursa’da “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödülleri sahiplerini buldu

Bursa’da “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödülleri sahiplerini buldu

Bursa’da Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube ve Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin 7’ncisi gerçekleştirildi. Proje kapsamında, lise öğrencilerinin okudukları kitaplar üzerine yazdıkları kompozisyonlar değerlendirildi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Ferhat Erol ve Salih Bahadır, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Genç-Memur-Sen Genel Başkanı Mesut Emre Balcı, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Memur-Sen’e bağlı sendika ve komisyon başkanları ile yönetimlerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz ödül törenimize hoş geldiniz. Böylesine anlamı bir çalışmada bizlere destek olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve öğrencilerimizi yüreklendirip okumalarını sağlayan adanmış öğretmenlerimize, her zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Nice başarılı programlarda birlikte olmayı temenni ediyor, saygı ve sevgi ile hepinizi selamlıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Reisoğlu, “Öncelikle bu şekilde kitapla buluşmuş olan gençlerin olduğu organizasyonda kendimi şanslı hissediyorum. Bugün ekran terörüyle çocuklarımızın tehdit edildiği bu dünyada, çocuklarımızı kitapla buluşturmak gerçekten çok zor. Kitap aydınlatır, insanın yolunu çizer. Bu anlamda kitap okuyarak her daim yolunuzun açılmasını dilerim. Okuduğunuz kitaplar, yolunuza ışık olsun. Bu güzel proje Bursa’mıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Genç-Memur-Sen Genel Başkanı Mesut Emre Balcı ise, “Atanmış değil adanmış bir ruhla gençlerimize değer vererek onları kitapla buluşturan herkesi selamlıyorum. Okuma, zekayı kibarlaştırır. Bugün gençlerin ayrıştırıldığı bir dönemde, kitabı kendine yol gösterici olarak gören gençlerimiz de yer alıyor. Gittiğimiz bütün programlarda kitapla yürümenin ne kadar güzel ve geleceğimize nasıl bir teminat olduğunu görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye’nin gençlerine güveniyoruz. Programımızın gerçekleşmesinde emek veren tüm teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz ise, “Bu yıl geldiği noktada göğsümüzü kabartan bu projemizin çok basit bir fikri vardı. Dedik ki bir kitap, bir kalem ve bir öğretmen… İşte bu üç unsur bir araya geldiğinde harika eserler çıkartabiliriz. Dünya ancak okuyarak ve okutarak geliştirilebilir. Medeniyeti geliştirecek bilgeliğin kodları hâlâ duruyor. Bursa ilimizde projeye destek veren sizler sayesinde halka genişlemeye devam ediyor. Dalga dalga büyüyen bir ekim ayı yaşıyoruz. Ben burada Türkiye’nin akademik birliğini görüyorum. Bu projeye katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Şu an içinde bulunduğunuz psikolojiyi az çok tahmin ediyorum. Gelecek kaygısı yaşıyor olabilirsiniz. Karşınızda bizzat bir örnek olarak bulunuyorum. Zamanında ben de eğitim döneminde sorunlarla karşılaştım, benim de başımdan hikayeler geçti. Milletvekili, belediye başkanı, il milli eğitim müdürü veyahut öğretmen olmak için sizi sürükleyecek, en azından lise mezunu anne babanız var. İrade sizin elinizde. İstediğiniz takdirde her şeyi yapabilirsiniz. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Her şeyin çok hızlı tüketildiği, Amerika’da yaşanan bir olayın bir saat sonra tüm dünyaya yayıldığı bir teknoloji çağındayız. 19 yılı geçkin süredir belediye başkanlığı yapıyorum. Gerçekten geleceğimiz olan gençler olarak böylesine özel programına emek verdiğiniz için teşekkür ederim. Gençlikle, gelecekle derdi olan kim varsa belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. İnşallah okuduğunuz bu kitapların ne anlam ifade ettiğini, sizi ne kadar zenginleştirdiğini  ilerki yıllarda çok daha iyi anlayacaksınız. Selam olsun size ve bu emeği veren anne ve babalara, selam olsun size destek veren öğretmenlerimize.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.