DOLAR
32,3998
EURO
34,8047
ALTIN
2.397,66
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Nilüfer, Korolar Maratonu’yla Müzikseverlere Şölen Yaşattı

Nilüfer, Korolar Maratonu’yla Müzikseverlere Şölen Yaşattı

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından koroların katıldığı Korolar Maratonu’na ev sahipliği yaptı. 3 gün boyunca süren maraton, her yaştan müziksevere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Maratonun ilk günü, Merinos AKKM’de Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun özel konseriyle başladı. Konserde, klasik müziğin seçkin eserleri seslendirildi.

Maratonun ikinci gününde, 16 koro sahne aldı. TED Bursa Koleji Çoksesli Korosu’nun konseriyle başlayan müzik dolu günde, Prof. Dr. Suna Çevik söyleşi, Dr. Pınar Çanakçı Çavdur da keyifli bir atölye gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Suna Çevik, söyleşide koro yaşamına dair deneyimlerini ve anılarını paylaştı. Koro müziğinin toplumların kültürel yapısını, geleneklerini ve yaşam biçimini yansıttığına dikkat çeken Çevik, “Korolar, birbirine kenetlenen bir aile, küçük bir mahalle gibidir aslında. Koroda ruh olmadan, güzel müzik yapılmaz” dedi.

Dr. Pınar Çanakçı Çavdur’un atölyesinde ise, koro müziğinde nefes teknikleri ve vokal çalışması yapıldı.

Günün sonunda, Barbershop İstanbul ve Nilüfer Çoksesli Koro, ortak bir konser verdi. İki koro, farklı müzik türlerinden eserler seslendirerek, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Maratonun üçüncü ve son gününde, 11 koro sahne aldı. Gürcü Sanatevi Çoksesli Korosu ile Ruhi Su Dostlar Korosu’nun da yer aldığı programda, Prof. Dr. Hasan Uçarsu ve Dr. Burak Onur Erdem de söyleşi gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hasan Uçarsu, söyleşide iyi bir şiirin, iyi bir müzikle birleştiğinde, üst düzey bir anlatım ve etkinin olacağını ifade etti.

Maratonun kapanışı, A Capella Boğaziçi konseri ile yapıldı. Enstrüman kullanmadan sadece insan sesiyle kendilerine özgü yorum yapan koro, farklı coğrafyalardan parçaları seslendirdi. İzleyicilerin hayranlıkla takip ettiği konserde A Capella Boğaziçi, sergilediği performans ile izleyenlerden tam not aldı.

Konserin sonunda, pop müzik şarkılardan oluşan bir potpuri de yapan A Capella Boğaziçi, izleyenleri uzun süre ayakta alkışladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, konserin sonunda A Capella Boğaziçi’ne çiçek vererek, keyif dolu konser için tebrik etti.

Üç gün süren Korolar Maratonu’nun muhteşem bir etkinlik olduğunu ifade eden Başkan Erdem, emeği geçenleri kutladı. Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını anımsatan Başkan Erdem, “Bu ahenk, çok seslilik aslında Cumhuriyetimizin içinde var olan bir şey. Cumhuriyet, tam tamına çok seslilik. Tam tamına bir Anadolu. Ve o Anadolu’nun renkleri, kültürleri ve insanlarının var oluşu ile güçlenmiş muhteşem bir koro. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce bize bu güzel orkestrayı kurmuş ve bu ahengi birlikte, bu şarkıları yaşama zevkini ve umudunu vermiş. Şu anda biraz sesimiz kısılmış olsa dahi bu çok sesliliğimizi, bundan sonraki zamanlarda da sizlerle beraber sürdüreceğimize inanıyorum. Yaşasın Cumhuriyet. Daha nice 100 yıllara” sözleriyle konuşmasını tamamladı.