DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bursa’da geniş kapsamlı asayiş uygulaması: 9 kişi gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 22 Aralık Cuma günü il genelindeki umuma açık işyerlerinde ve sabit yollarda geniş kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

Bursa’da geniş kapsamlı asayiş uygulaması: 9 kişi gözaltına alındı
A+
A-

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 22 Aralık Cuma günü il genelindeki umuma açık işyerlerinde ve sabit yollarda geniş kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Uygulamaya, Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Çevik Kuvvet, TEM, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personelleri ile Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri katıldı.

9 şahıs yakalandı

Sabit yol uygulamalarında 5180 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Üzerlerinde uyuşturucu madde, ruhsatsız silah, ruhsatsız tüfek bulunan ve çeşitli suçlardan aranan toplam 9 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız silah, bir adet ruhsatsız tüfek, 24 gram eroin maddesi, 4,15 gram uyuşturucu madde, 4 adet kaptagon hap ve 0,45 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

98 işyeri denetlendi

Umuma açık işyerlerinde yapılan uygulamada ise 98 işyeri denetlendi. Toplam 2066 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Çeşitli suçlardan aranmaları olan toplam 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Uygulamada ayrıca 4 işyerinde 4207 sayılı kanuna muhalefet edildiği, bir işyerinde ruhsat ibraz edilemediği, 2 işyerinde 2 çalışanın SGK bildirimi yapılmadığı, bir işyerinin TAPDK belgesinin olmadığı ve bir işyerinde canlı müzik belgesinin olmadığı tespit edildi.

27 sürücüye ceza

Uygulama kapsamında ayrıca 2629 araç kontrol edildi. 27 araç sürücüsüne 91 bin 504 TL idari para cezası uygulandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, asayişi sağlamak ve suçluların yakalanması amacıyla bu tür uygulamaların devam edeceğini bildirdi.