DOLAR
32,3793
EURO
34,6542
ALTIN
2.395,33
BIST
10.057,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Bursa’da ‘Kafes-46’ operasyonları: 3 organize suç örgütü çökertildi!

Bursa’da eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kafes-46’ operasyonlarında; elebaşılığını Bülent Çetkin’in, Osman Deliçay’ın ve yurt dışında firari Muhammet Tayyar Türkeş’in yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Bursa’da ‘Kafes-46’ operasyonları: 3 organize suç örgütü çökertildi!
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da düzenlenen Kafes-46 Operasyonu’nda elebaşılığını Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş’in yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Operasyonlarda 2 örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 47 şüpheli yakalandı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Ali Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde:

Bursa’da eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-46” operasyonlarında; elebaşılığını Bülent Çetkin’in yaptığı organize suç örgütü, elebaşılığını Osman Deliçay’ın yaptığı organize suç örgütü ve elebaşılığını Muhammet Tayyar Türkeş’in(Yurtdışı firar) yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlarda 2 örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 47 şüpheli yakalandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, il merkezi ve Gemlik ilçesinde 3 ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarda 55 şüpheliden 47’sinin yakalandığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, Türk Ceza Kanunu’nun 220. maddesi ve nitelikli yağma” suçlarından soruşturmalar yürütüldüğü belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 3 ayrı suç örgütüne mensup 55 zanlıya yönelik Bursa merkez ve Gemlik’te operasyonlar düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

“Suç örgütü elebaşları B.Ç, O.D. olmak üzere 47 şüpheli yakalanmış olup, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde adli işlemleri devam etmektedir. Diğer suç örgütü elebaşı M.T.T. dahil olmak üzere 8 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürmektedir. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, bir kalem tabanca, 4 kurusıkı olduğu değerlendirilen tabanca olmak üzere 15 tabanca, 13 av tüfeği, bir çelik yelek, çok sayıda fişek ve bir miktar para ele geçirilmiştir.”