DOLAR
32,3505
EURO
34,7964
ALTIN
2.395,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Bursa’da Kırsal Mahallelere Hizmet Seferberliği

Bursa’da Kırsal Mahallelere Hizmet Seferberliği
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde sosyal yaşama değer katacak yatırımlarına devam ediyor.

Osmangazi İlçesi’nin Güneybudaklar Mahallesi’ne kazandırılan hizmet binası, mahalle sakinlerinin düğün, köy hayrı, cemiyet, toplantı gibi etkinlikleri için yeni bir buluşma noktası oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’nın Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu ancak hızlı gelişmenin sancılarını da bir miktar yaşadığını söyledi. Gerek köyden kente, gerekse Anadolu’nun farklı illerinden yaşanan göçlerle birlikte ihtiyaçların da geliştiğini ve değiştiğini belirten Başkan Aktaş, “Bugün burada, Güneybudaklar Mahallemize kazandırdığımız hizmet binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu hizmet binası, mahalle sakinlerimizin sosyal yaşamlarını zenginleştirmek ve ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla inşa edildi. Düğün, köy hayrı, cemiyet, toplantı gibi birçok etkinlik için kullanılabilecek bu bina, mahallemizin yeni buluşma noktası olacak” dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasında ayrıca, kırsal mahallelerde hizmet götürmenin önemine de dikkat çekti. “Bizim hedefimiz, Bursa’nın her köşesine hizmet götürmek. Bu anlamda dokunmadığımız bir köşe kalmadı desek mübalağa olmaz. Geciken, aksayan işler olmuş olabilir. Ama biz asla mazeret üretmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mahallelerimizde dokunmadık yer bırakmıyoruz. Bizler, birlik ve beraberlik içinde şehrimizi ihya etmek, abad etmek için canımızı dişimize taktık” diye konuştu.

Açılışta konuşan Bursa Milletvekili Refik Özen de, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelere verdiği önemi takdirle karşıladığını söyledi. Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ise, yöre evladı olarak Güneybudaklar Mahallesi’ne kazandırılan hizmet binası için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Güneybudaklar Mahalle Muhtarı Ali Öztürk de, hizmet binasının mahalle sakinleri için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Açılışın ardından köy hayrına katılan Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, vatandaşlarla sohbet etti.