DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bursa’da Sivaslılar Derneği açıldı

Bursa Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Bursa Millet Vekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Sivaslılar Dernek Başkanı Memiş Aman, partilerin il ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce vatandaş katılım sağladı.

Sivas türküleri ve mehter marşlarıyla başlayan program, ilahi sanatçısı Ahmet Feyzi’nin sunumuyla devam etti.

“ÖZÜMÜZ SİVAS, SÖZÜMÜZ BURSA”

Açılışta konuşan Sivaslılar Dernek Başkanı Memiş Aman, “Bu mutlu günümüzde açılış törenimize katılarak bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına teşekkür ederim.

Bu derneği kurmaktaki amacımız, Türk tarihine tanıklık etmiş, Cumhuriyet temellerinin atıldığı, Aşık Veysel’in, Pir Sultan Abdal’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun bağrından çıktığı, Sultanşehir Sivas’ımızın tarihi ve kültürel zenginliğini Bursalı hemşehrilerimize tanıtmaktır.

Bursa Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bizler, “Özümüz Sivas, sözümüz Bursa” anlayışıyla yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin konuşmalarında “Alinur Başkanımız yurt dışında olduğu için gelemedi. Selamlarını iletiyorum.

Şimdi Sivas’ın benim kalbimde ayrı bir yeri var. Abim üç yıl Sivas’ta görev yapmış. Çok güzel anılarımız oldu. Ben de orada kaldım. Güzel dostluklarımız oldu. Burada da güzel dostluklarımız var. Bunu baştan belirtmek istiyorum.

Bursamız üreten, büyüyen bir şehir. Sanayisiyle, ekonomisiyle, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda. Bu zenginliği, yurdun her köşesinden, Balkanlardan, Kafkaslardan gelen insan zenginliğiyle sağlıyor. Tabii burada sivil toplum kuruluşlarımızın yeri ayrı. Önemsiyorum.

Derneğimizin açılışını Sayın Başkanımız ve yönetimini buradan tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Kıymetli hemşehrilerim, birlik ve beraberlik işin besmelesidir. Birlik ve beraberlik olmadan hiçbir şey olmaz. İşte bugün gerçekleşen Sivaslılar Derneği Bursa’mıza renk katan, değer katan değerli insanların buluşacağı bir merkez olacak inşallah.

Sivas, farklı renklerde de olsa, farklı kültürlerde de olsa, birliği ve beraberliği içerisinde güzel bir şekilde yaşatan aziz bir şehrimizdir. Bursa’ya da inşallah Sivaslı hemşehrilerimiz değer katmaya devam edecek.

Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Bursa Sivaslılar Derneği hayırlı, uğurlu olsun inşallah.” dedi.

İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, baba tarafından Sivaslı olduğunu belirterek, “Sayın Memiş Başkan açılışta güzel bir şey söyledi. “Özümüz Sivas, sözümüz Bursa” dedi. Hemşehri dernekleri, özellikle gurbete gelmiş, şehir değiştirmiş, yurt değiştirmiş insanlarımız açısından çok önemli ve faydalı işler yapıyor. Çok hayati bir boşluğu dolduruyor. Türkiye dışında çok da rastlayamayacağınız bu yardımlaşma teşkilatları, aslında yeni gelen şehirde oryantasyona uyumu da sağlıyor. Ben o nedenle emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Dernekçilik zor iştir. Emek ister, gayret ister. Sorumluluğu fazladır. Yetkisi ve parası da azdır. O yüzden yöneticilere Allah güç ve kuvvet versin. Biz de her zaman yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuşmalarında, “Hemşehri dernekleri, özellikle gurbette yaşayan insanlarımız için çok önemli bir yere sahiptir. Bursa, hemşehri dernekleri açısından oldukça zengin bir şehirdir. Çünkü Bursa, her açıdan güzel ve bereketli bir şehirdir. Seksen bir ilden birçok insan, aş için, iş için, okumak için buraya toplanmıştır. Bu sayıyı, bütün renklerimizle ve zenginliklerimizle hep birlikte daha da güzelleştiriyoruz.

Sivaslılar da bu anlamda Bursa’ya çok büyük katkı sunuyorlar. Sivas, benim de yakın sayılabileceğim bir şehirdir. Doğduğum topraklar itibariyle, Sivas’ın insanlarının sıcaklığı, ülkeye kattıkları değer, vatanseverlikleri, yetiştirdikleri inanılmaz dahi insanları, siyasetçileriyle, kahramanlarıyla ve Kurtuluş Savaşı’ndaki önemiyle hakikaten bizim göz bebeği şehirlerimizden birisidir.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Dernek binası ziyaret edilip hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Ayrıca Bursa Uludağ Gazetesi mikrofonuna özel röportaj veren Başkan Memiş Aman, “Derneğimizin kuruluş amacı Sivas kültürümüzü Bursalı kardeşlerimize yansıtmaktır. Bugün itibarıyla üye sayımız 700 kişiye ulaşmış olup, müracaatlar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Desteklerinden dolayı Bursa Uludağ Gazetesi’ne teşekkür ederiz. Derneğimiz Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.