Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Bursa’da Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Bursa’da Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEM-BİR-SEN iş birliğiyle düzenlenen BUSKİ çalışanlarının maaşlarında üst limitten iyileştirme yapılmasını sağlayan Sosyal Denge sözleşmesi imzalandı. 

Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, BEM-BİR-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Ağlan, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, meclis üyeleri, sendika üyeleri, BUSKİ ve Belediye çalışanları katılım sağladı.

Açılış konuşmasında konuşan BEM-BİR-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Ağlan, “İlk olarak belirtmeliyiz ki Bursa’nın marka kurumu Büyükşehir Belediyesi’nin bir mensubu, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan, “Varsa yoksa Bursa” mottosuyla canla başla Bursa’ya hizmet etmekten dolayı gururlu ve onurluyuz. Son çeyrek yüzyılda, tüm ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimlerde de tarihi altın harflerle yazılacak hizmetlere imza atmıştır. Bu hizmetlerin yerelde bir parçası olmaktan ayrıca gururlu ve onurluyuz.
Sayın Başkanım, kıymetli Genel Başkanım ve saygıdeğer misafirler, malumunuz 2022 Kasım ayında göreve gelmemiz müteakiben ülkemiz, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zor günlerin içine girmiştir. Bizler de Memur-Sen ailesi olarak ülkemizin bu zorlu günlerden alnının akıyla çıkması için elimizi değil vücudumuzu taşıyarak taşın altına koyarak mücadele verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu vesileyle depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Zorlu günlerden geçerken dahi büyük devletimiz, çalışanını yalnız bırakmamış, imkanlar dahilinde yapılabilecek her şeyi yapmaya gayret göstermiştir. Çok kıymetli hazurun, bugün burada zorlu günlere rağmen taleplerimizi geri çevirmeyen, en üst limitleri kullanmaya gayret gösteren yöneticilerimiz ile değerli sendikamıza ait olan sosyal denge sözleşmesi imzası için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu nedenle tüm yöneticilerimize her bir çalışanımız adına ayrı ayrı şükranlarımızı arz ediyor, arkamızda devamlı hissettiğimiz güçlü destekler için teşekkür ediyoruz.
Bugünkü imza töreni ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’de görev yapan 2317 memur ve sözleşmeli personelin maaşlarına yüzde 120 oranında sosyal denge tazminatı ödenmesi kararlaştırılmıştır. Bu sayede, çalışanlarımızın maaşlarına önemli bir katkı sağlanmış olacaktır.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile birlikte, Bursa’ya kazandırılan önemli değerlerden biri olan TOGG’un tanıtım töreninde bir araya gelmiştik. Bundan önceki sosyal denge sözleşmemizde, bu çalışmanın Bursa’ya bir değer katacağını ve yerel yönetimlerin de şehrine böyle değerleri kazandırmakla görevli olduğunu vurgulamıştık. Sayın Başkan ile birlikte, TOGG’un Bursa’da hayat bulmasını sağladık. Son bir senedir, bu aracı caddelerde ve trafikte gururla görüyoruz.
Bugün de burada, defalarca imzaladığımız sosyal denge sözleşmesinin 31 Mart seçimlerine kadar olan bölümünü imzalayacağız. İnşallah 31 Mart’tan sonra da, Rabbim nasip ederse, bizlerin gayreti ve desteğiyle, bugüne kadar nasıl çalıştıysak yine burada oturacağız ve Sayın Başkan ile birlikte 21 aylık toplu sözleşmenin sonuna kadar olan sosyal denge sözleşmemizi imzalayacağız.
Bu vesileyle, sosyal denge sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyor, imza törenimize katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Genel Başkanımız ve Ahmet kardeşimiz de anlattılar. Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçtik. Ancak, biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte de hizmetlerimize aralıksız devam ettik.
Dışarıdan bakanlar, aslında biz Türkiye’ye örnek bir belediyeyiz. Yalın belediyecilik uygulamalarımızla ilgili eğitimlerimize tüm Türkiye’den ilgi var.
Türkiye’nin dördüncü büyük şehriyiz, ancak kişi başı gelirde on sekizinci sıradayız. Bu talihsizliğimizi aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Enflasyon nedeniyle insanlar zor günler geçiriyor.
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehir belediyeleri de bizim kadar yatırım yapıyor. Ancak, biz en az iki katı iş yapıyoruz.
Ulaşım, altyapı, sosyal hizmetler, kültür ve sanat gibi alanlarda örnek çalışmalar yürütüyoruz.
Halkımız, belediyemizin hizmetlerinden memnun. Bu da bizim en büyük mutluluk kaynağımız.
Sosyal denge sözleşmesi ile çalışanlarımızın maaşlarını enflasyona karşı koruma altına alıyoruz.
Bu sözleşme, çalışanlarımız ve şehrimiz için hayırlı olsun.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak, hep birlikte daha iyi hizmetler üretmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.