Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bursa’da ulaşım yatırımları hız kesmiyor

Bursa’da ulaşım yatırımları hız kesmiyor
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Acemler’de trafik yükünü azaltmak için yeni köprüler inşa ediyor.

Yakın Doğu Çevre Yolu’nun Acemler ve Yunuseli bağlantı noktasında inşa edilen Fuat Kuşçuoğlu Köprüsü, Acemler yönünden gelen araçların Yakın Doğu Çevre Yoluna girmeden Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’ne bağlanmasını sağlıyor.

Başkan Alinur Aktaş, Hürriyet ve Soğukkuyu’ya dönmek isteyenlerin Fuat Kuşçuoğlu Caddesi üzerinden “U” dönüşü yapmasına imkân sağlayacak olan ikinci köprünün de hizmete alındığını duyurdu.

3 açıklıklı, 8,50 metre genişliğinde, 110 metre uzunluğundaki ardgerme U köprüyle birlikte 1200 metre bağlantı yollarının imalatı da tamamlandı.

Başkan Aktaş, Yunuseli Kanalı çevresinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Tek açıklıklı, 28 metre uzunluğunda ve 16.5 metre genişliğindeki köprünün tamamlandığını, tek açıklıklı, 28 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğindeki Çeltikçi Köprüsü’nde de imalatların devam ettiğini söyledi.

Yunuseli’ne gidiş istikametindeki araç kapasitesinin arttırılması için 1950 metre uzunluğundaki 3 şerit olarak yeniden düzenlenen yolun da hizmete alındığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bölgede yoğun konutlaşmayla beraber araç yoğunluğu da arttı. Trafikte tıkanıklık olmaması adına hayırseverlerden de destek alarak bu çalışmayı hayata geçirdik” dedi.