DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bursa’nın Dağ Yöresi İş İnsanları Tek Çatı Altında

Bursa’nın Dağ Yöresi İş İnsanları Tek Çatı Altında
A+
A-

Bursa Uludağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BUDSİAD), Bursa’nın dağ ilçelerindeki iş insanlarını bir çatı altında toplamak amacıyla kuruldu. Derneğin tanıtım toplantısı Almira Hotel’de yapıldı.

Toplantıya Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile dernek üyeleri ve iş insanları katıldı.

Toplantıda ilk olarak kürsüye çıkan BUDSİAD Genel Sekreteri Ali Akın, dağ yöresinin büyük bir eksikliğinin BUDSİAD’ın kuruluşu ile giderildiğini belirterek, “Bu yolculukta siz değerli iş insanlarının yanımızda olması gücümüze güç katacaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Kurucu Başkanı Serkan Salır da, dağ yöresinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak amacıyla bir araya gelen iş insanlarının daha sonra kurumsal kimliğe bürünerek BUDSİAD’ı kurduğunu ifade etti.

Tanıtım toplantısında konuşan BUDSİAD Başkanı Recep Öztürk ise, Bursa ve ülke ekonomisine önemli katkılar veren dağ yöresi iş insanlarını bir çatı altında toplamak amacıyla derneklerini kurduklarını söyleyerek, “Dağ ilçelerinden yetişen iş insanları Bursamız’da ve ülkemizin dört bir yanında tüm sektörlerde şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katma değer sağlamaktadır. Ekonomik tabanlı kuruluşların tepe noktalarında Uludağlı iş insanları var. Zamanla, odağında ekonomi olan bir iş dünyası derneği ihtiyacı ortaya çıktı. 11 kurucu üye ile birlikte BUDSİAD resmi olarak kuruldu” dedi.

Yönetim kurulu olarak üstlendikleri görevi ekip arkadaşlarıyla birlikte layıkıyla yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden BUDSİAD Başkanı Recep Öztürk, “Derneğimizin kurucularına, çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulu olarak; üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle BUDSİAD’ı Bursa iş dünyasında etkili bir konuma getirmek amacıyla kendimize bir yol haritası oluşturduk” diye konuştu.

İlk hedeflerinin güçlü bir üye profili oluşturmak olduğunu vurgulayan Başkan Öztürk, “Üye sayımız ne kadar çok olursa, ne kadar çok nitelikli iş insanı BUDSİAD çatısı altında buluşursa, bölgemize ve ekonomimize o kadar yararlı çalışmalar yapabiliriz. Derneğimizin başarısı, sizlerin değerli katkıları ile mümkün olacaktır. BUDSİAD çatısı altında hep birlikte birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan belediye başkanları birer konuşma yaptı. Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, BUDSİAD’ın kuruluş amacının önemine değinerek, “Yapılan çalışmalardan dolayı derneğinizi tebrik ediyorum. Zor durumda olan insanlarımıza uzattığınız yardım eli gerçekten çok önemli. Bu çalışmalarınızı devam ettirmenizi diliyorum. BUDSİAD olarak çıktığınız bu yolda başkana ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum, her zaman yanınızda olmaya çalışacağız” dedi.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ise “Tek bir çatı altında dağ yöresi iş insanlarını bir araya getiren BUDSİAD’ı kutluyorum. Bu birlik ve beraberliği devam ettirip iyi işlere imza atacağınızı temenni ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.

Son olarak konuşan Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş da, “Dağ yöresinin iş insanlarını unutmayan, dernek altında toplayan BUDSİAD’a bölge insanımız adına teşekkür ediyorum. Dernek olmadan önce yaptığınız projeler, çalışmalar hepimizin takdirini kazandı. Bundan sonra daha da büyüyerek çok güzel işler yapacağınızı düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Tanıtma ve istişare toplantısında Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ve Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’a BUDSİAD üyelik rozeti takıldı.