DOLAR
32,2195
EURO
34,6482
ALTIN
2.392,74
BIST
10.211,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Afrika sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak

Afrika sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların hava sıcaklıklarındaki ani değişimlere karşı dikkatli olmasını ve gerekli tedbirleri almasını tavsiye etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 31 Ekim tarihine dair hava durumu tahminlerini açıkladı. MGM tarafından yayınlanan tahminlere göre, Çarşamba ve Perşembe günleri güney ve batı bölgelerde hava sıcaklıkları yağışla birlikte biraz azalacak. Ancak ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Özellikle Salı günü için Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz’in yerel olmak üzere sağanak yağışlar bekleniyor.

Afrika sıcakları geliyor!

Hava Forum sayfası hava sıcaklıklarının 31 derecelere kadar çıkacağını açıkladı. Paylaşılan mesajda şu sözlere yer verildi:

“36 saatlik Afrika sıcak hava dalgası geliyor. 3 Kasım Cuma akşamından itibaren yurdumuz aniden yaz havasına geçecek. Sıcaklıklar cumartesi İstanbul’da 28, İzmir’de 30, Ankara’da 26, Bursa’da 31 derecelere fırlayacak…”

Önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak?

Hava Forum sayfasının tahminlerine göre, 3 Kasım Cuma akşamından itibaren yurdumuz aniden yaz havasına geçecek. Sıcaklıklar cumartesi İstanbul’da 28, İzmir’de 30, Ankara’da 26, Bursa’da 31 derecelere fırlayacak. Pazar günü ise hava sıcaklıkları daha da artacak ve ülke genelinde 30 derecenin üzerinde seyredecek.

Afrika sıcaklarının etkileri neler olacak?

Afrika sıcaklarının etkisiyle özellikle güney ve batı bölgelerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek. Bu durum, sıcak çarpması, orman yangınları ve kuraklık gibi riskleri artırabilir.