DOLAR
32,2934
EURO
34,8054
ALTIN
2.408,58
BIST
10.275,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Bursa’nın ekonomisi Business School’la büyüyecek

Bursa’nın ekonomisi Business School’la büyüyecek
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda, Bursa’nın yeni ekonomiye dönüşümü için Bursa Business School ve iş dünyasının rolü ele alındı.

ESRA CAN- TAHA TÜTÜNCÜ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa Business School’un yeni ekonominin gerektirdiği becerileri kazandırmak için önemli bir merkez olacağını söyledi. Burkay, “Bursa Business School, yenilikçi girişimcilerin desteklenmesi için kuluçka merkezi ve hızlandırma programı kuracağız. Bursa Business School, Bursa’nın ve Türkiye’nin yeni ekonomisinin öncüleri yetiştirecek bir merkez olacak” dedi.

Yeni ekonomide rekabet edebilmek için dönüşümün şart olduğunu belirten Burkay, “Dünyada üretim, ticaret ve tüketim şekilleri değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak için dönüşüm şart. Bursa Business School, bu dönüşümü gerçekleştirmek için önemli bir rol oynayacak” diye konuştu.

BTSO Başkanı Burkay, Bursa’nın Türkiye’nin kronik rahatsızlıklarına ilaç olduğunu belirterek, “Bursa, ihracatta kilogram değeri, sanayinin payı ve katma değerli üretim gibi alanlarda Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biri. Bu durum, Bursa’nın Türkiye’nin kronik rahatsızlıklarına ilaç olduğunu gösteriyor” dedi.

“Türkiye’de on tane Bursa olsa Türkiye bambaşka olur”

Burkay, “Türkiye’de on tane Bursa olsa Türkiye bambaşka olur. Bursa’nın sahip olduğu potansiyeli hayata geçirebilirsek, Türkiye’nin en büyük ekonomik güçlerinden biri haline gelebiliriz” diye konuştu.

Business School’un Bursa’nın Silikon Vadisi olabileceğini belirten Başkan Burkay, “Bursa, sahip olduğu potansiyelle Silikon Vadisi olabilir. Bunun için gerekli altyapıyı ve desteği sağlamamız gerekiyor. Bursa, son yıllarda üretim gücünü kaybetmeye başladı. Bu durum, Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceği için tehdit oluşturuyor” dedi.

Başkan Burkay, Türkiye’de üretim alanının yüzde binde dört olduğunu belirterek, “Türkiye, üreterek büyüyemezse, başka ülkelerle rekabet edemez. Bu nedenle, üretim alanını artırmamız gerekiyor. Bursa Business School’u bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Vali Demirtaş: “Hepimizin gayret etmesi gerekiyor”

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa’nın Türkiye’nin en güçlü üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Demirtaş, “Bursa, sanayi, tarım, turizm ve ticaret gibi alanlarda önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli daha da ileriye taşımak için hepimizin gayret etmesi gerekiyor” dedi.

Demirtaş, ayrıca, “Türkiye, çok zorlu bir coğrafyada yaşamasına rağmen, üretim kapasitesi ve teknolojik altyapısı ile öne çıkan bir ülkedir. Küresel alanda yaşanan durgunluğun etkisiyle ihracat artış hızımız kısmen yavaşlasa da, bir şekilde artmaya devam ediyor. Türkiye olarak bu yıl ilk on ayda 310 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaştık” ifadelerine yer verdi.