DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Bursa’nın ilk halk lokantası açıldı

Osmangazi Belediyesi Bursa’da bir ilke imza atarak Halk Lokantası açılışını gerçekleştirdi.

Bursa’nın ilk halk lokantası açıldı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ 

Osmangazi Belediyesi, vatandaşlara uygun fiyatlı yemek hizmeti vermek amacıyla Osmangazi Meydanı’na Halk Lokantası açtı. Bölge esnafını zor durumda bırakmayacak şekilde planlanan Halk Lokantası, 11-15 saatleri arasında hizmet verecek.  Halk Lokantası’nda 4 çeşit yemek 80 TL’den satışa sunulacak. 

Osmangazi Meydanı’nda gerçekleşen Halk Lokantası açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve vatandaşlar katılım sağladı. 

Açılış konuşmasında Başkan Erkan Aydın asla esnafa rakip olmak istemediğini belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum malum. Her geçen gün artan sıkıntılar varlığını fazlasıyla hissettiriyor. Asgari ücretin açlık sınırın yarısına düşmüş, emekli maaşının ise yaşama haklarını bile karşılamadığı zamandayız. Bir nebze hayatları kolaylaştırmak için bu hizmeti başlatıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 yıldır bunu güzel bir şekilde sürdürüyor. Biz de Bursa’da bunun ilkini göstermiş olduk.” ifadelerini kullandı. 

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “Bursa’nın kalbi Osmangazi’de bu kadar önemli projeyi hayata geçiren başkanımızı ve emeği geçen herkesi alkışlıyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı hakkında her zaman söylediğimiz her vatandaşa dokunacağız ifadesinin gerçekleştiğini burada görüyoruz. İktidarın ekonomik zulmünü yaşadığı halkımıza bir nebze de olsa yardım etmek amacıyla bu hizmeti yapıyoruz. Tüm Bursa’mıza hayırlı olsun. ” dedi. 

Program kurdele kesiminden sonra yemek dağıtımıyla devam etti.