DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Bursa’nın marka stratejisi güçleniyor

Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi çalışması, valilik koordinasyonunda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbi

Giriş: 03.02.2021 16:06
Paylaş
Bursa’nın marka stratejisi güçleniyor

Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi çalışması, valilik koordinasyonunda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ve sektördeki tüm paydaşların desteğiyle sürdürülüyor.

BURSA (İGFA)-  Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO’nun desteğiyle BEBKA tarafından sürdürülen Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi çalışmasında son viraja girildi. Projenin tamamlanma aşaması olan strateji ve yol haritası geliştirilmesi ile görsel tasarım ve iletişim kimliği oluşturulmasına yönelik toplantı, Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıda, ‘tanıtım ajansı tarafından tasarlanan’ Bursa ikonu ve alt tema ikonları, Bursa yazı fontu, Bursa marka sloganı ve Bursa işitsel logo alternatifleri katılımcıların görüşlerine sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da her kesimin özümseyebileceği, heyecanla karşıladığı, enerjik bir kurumsal kimlik beklentisinde olduklarını söyledi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise şehrin yeni logosunun ve kurumsal kimlik çalışmalarının en iyi ve doğru şekilde ortaya konulması gerektiğini kaydederek, sonradan yapılacak “Oldu da ne oldu?” gibi eleştirilerin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Vali Canbolat, bu aşamada en iyiyi bulmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Proje kapsamında; mevcut durum analizi, literatür ve istatistik taraması Türkiye ve Bursa çapında 1000'er kişiye, Türkiye’ye gelen yabancı turistlerden bin kişiye Bursa konusunda algı anketi, 30 kanaat önderi ile birebir mülakat, turizm sektörünün bütün paydaşlarını kapsayan 8 farklı tema çerçevesinde 100’den fazla katılımcı ile odak grup toplantıları, sosyal medya analizi, Bursa genelinde profesyonel fotoğraf çekimi, uluslararası kıyaslama çalışmaları tamamlandı.

Yorumlar

Haber Arama