DOLAR
32,2793
EURO
34,8085
ALTIN
2.412,59
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Bursa’nın yeni cazibe merkezi Downtown

Bursa’nın yeni cazibe merkezi Downtown
A+
A-

200 dünya markası, devasa oyun alanı, Dasdas performans sanatları merkezi ve Avrupa’nın en büyük ikinci gösteri havuzu ile Downtown, Bursa’ya yepyeni bir deneyim sunuyor.

ALİ ARDA VARANOĞLU

Türkiye’nin en büyük karma projesi Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in katılımıyla açıldı.

200 dünya markasını çatısı altında buluşturan, ferah mimarisi, sosyal ve kültürel alanlarının yanı sıra devasa boyuttaki oyun alanı, Dasdas performans sanatları merkezi, dijital müzesi ve cadde dükkanlarıyla, ziyaretçilerine farklı bir alışveriş ve eğlence anlayışı sunan Downtown, Avrupa’nın en büyük ikinci gösteri havuzuyla ise davetlileri mestetti.

Downtown’un açılışında konuşan Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış şunları söyledi: “Uzun ve zorlu bir 5yıllık sürecin sonuna ulaştık. Bugün itibariyle, Bursa’ya yeni bir alışveriş merkezi konseptini kazandırdık. Toplamda yetmiş iki bin metrekarelik kiralanabilir alanımızla yüzde doksan dokuzluk bir kiralama oranına ulaştık ve bugün yüzde altmış sekizlik bir doluluğa sahibiz. Ekim sonuna kadar bu oranın yüzde doksan beşe ulaşmasını bekliyoruz.

Projemizin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz ve bu proje, Bursa’ya büyük bir değer katacak. Bu alanda bir dizi turistik etkinlik bulunuyor. Avrupa’nın en büyük gösteri havuzuna sahibiz, ayrıca iki müzemiz bulunmaktadır. Bunların yanı sıra on bin metrekarelik bir çocuk eğlence merkezimiz ve aile eğlence merkezimiz de mevcut. Bu alanda çok amaçlı bir tiyatromuz da bulunuyor. Yani sadece perakende değil, kültür ve sanat etkinlikleri de burada yer alacak.

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz ve bu açılışın Bursa’ya büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

Pars Toprak Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez ise, “Değerli misafirlerimiz, bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum.

Ahmet’in de belirttiği gibi, burada eski bir tuğla fabrikası vardı. Bu proje, Bursa’ya hem ekonomik hem de kültürel değerler kazandırmak amacıyla hayata geçirildi. Ekonomik olarak, burada çok değerli markalar yer alıyor. Bu markalar, Bursa’ya önemli bir ekonomik katkı sağlayacak.

Kültürel olarak ise, burada üç bin beş yüz metrekarelik bir müze yapılıyor. Bu müze, Bursa’nın kültürünü daha iyi tanımamızı sağlayacak. Ayrıca, burada Bursa Festivali gibi çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese, işçilerden müteahhitlere, mühendislerden mimarlara kadar, tek tek teşekkür ediyorum. Çok büyük emekleri var. Sizleri tekrardan ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Sağ olun” ifadelerine yer verdi.

Heyecana ortak olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün, Bursa’mıza önemli bir değer katacağına inandığımız bir projenin açılışı için bir araya geldik.

Bursa, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. 3 milyon 200 bin nüfusu, sanayisi ve tarihiyle önemli bir yere sahiptir. Bursa, hızla büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Bu büyümeye paralel olarak, Bursa’nın altyapısına ve ulaşımına yönelik yatırımlara ihtiyaç vardır. Bu noktada, hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz önemli çalışmalar yürütmektedir.

Bursa, tarihi ve modern yüzüyle öne çıkan bir şehirdir. Bu proje, Bursa’nın bu iki yönünü de yansıtan bir projedir.

Konuşmaların ardından Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı.