DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Büyükşehir Engelsiz Şehir Bursa vizyonuyla fark yarattı

Büyükşehir Engelsiz Şehir Bursa vizyonuyla fark yarattı
A+
A-

Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında kadın, yaşlı ve engelliler gibi toplumun dezavantajlı gruplarına pozitif ayrımcılık uygulayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Engelsiz Şehir Bursa’ vizyonu doğrultusunda çalışmalarını engelli personeliyle birlikte yürütüyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Büyükşehir, BUSKİ ve Bursa Kent Konseyi’nde görevli engelli personelle bir araya geldi. Meclis Salonu’nda yapılan ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’ın da katıldığı toplantıda engelli personeli dinleyen Başkan Aktaş, ‘Engelsiz Şehir Bursa’ vizyonu doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanabilir kent haline getirmek adına hayata geçirdikleri projelere engelli bireylerin de kolay erişimini sağlamaya özen gösterdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Ana ihtiyaçlardan bir tanesi ulaşım olarak öne çıkıyor. Bursa’daki engelli kardeşlerimizin gündüz bakımı ve ihtiyaçlarının giderilmesi, beraberinde şehir içi ve şehir dışı gezileri ile alakalı farklı alternatiflerin sunulmasıyla ilgili programlama yapıp, kendileriyle paylaşmış olacağız. Bu noktada hizmet veren, destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Engelli kardeşlerimize ‘hayata tutunma noktasında’ verdikleri mücadele için yürekten teşekkür ederim. Özelde de Kent Konseyi Engelliler Meclisimize, Bursa’mıza kattığı değerler, engelli kardeşlerimize yönelik çalışmaları için çok teşekkür ederim” dedi.